Doğal gazda sübvansiyonun yüzde 75 oranında olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, "Türkiye doğalgaz konusunda bu kışı sıkıntı yaşamadan atlatacak. Doğalgaza aralık ayında zam yok" dedi.

'KARADENİZ GAZI MART AYINDA SİSTEME GİRECEK'

Karadeniz'de bulunduğu açıklanan doğalgaz rezerviyle ilgili bilgi veren Dönmez, "Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Karadaki tesislerin özelliklerini de konuşursak; ne olacak bu tesislerde, buradaki çalışmalar ne sağlayacak, karadaki tesislerin süreçteki önemi nedir? Burası artık bizim ulusal sisteme vereceğimiz gazın işlenme tesisi. Bir de liman tarafı var, orada da lojistik işlemleri gerçekleştiriyoruz. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak'' ifadelerini kullandı.

'PİYASADA OYNAKLIK ÇOK FAZLA'

Türkiye'nin bu kışı sorun yaşamadan atlatacağını söyleyen Dönmez, "Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğalgazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla. Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak'' diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim