Silvan'da ciğer yiyebileceğiniz sayısız mekan var. Fakat bu mekanların bazısı ciğere kattıkları baharat ve pişirme usulüyle orijinal lezzetten giderek uzaklaşıyor. Lezzet Durakları'nda bu hafta farklı tarzdan Silvan usulü yapan ve işin hakkını veren bir ciğerciye konuk oluyoruz.

2020 yılında Silvan'da açılan Ciğerci Rüzgar'ın yeri Silvan'daki lezzeti arayanlar için doğru adres.

Silvan'da yapılan ciğerin hiç bir şehirde bulamayacağınız bir lezzet  müşterilerine sunan mekan sahipleri “Bu lezzeti hiç bir yerde tadamazsınız Silvan'da yaşayanlar tatsın dedik ve Yeni bir hizmet anlayışıyla şubemizi açtık. Biz kalitemiz ve lezzetimizle Silvan'daki iddiamızı sürdürüyoruz” diyor. Ciğeri tam tadında yapmak sanat işi. Ciğerci Rüzgar'da bu sanat tüm kurallarına uygun icra ediliyor. Klasik ciğerci atmosferinde, hızlı kullanılan bıçak sesleri, üst üste yığılmış domates ve limon kulelerinin yanında zengin meze çeşidiyle müşterilerini karşılayan Ciğerci Rüzgar'da masanıza gelen salataların hepsi siparişten sonra hazırlanıyor ve taze taze servis ediliyor.

BİBER URFA'DAN NAR SUYU MERSİN'DEN

Ciğerci Rüzgar'da sipariş edeceğiniz bir porsiyon ciğer dört adet şişten oluşuyor. Ciğerin yanında ikram edilen ezme salata, sumaklı soğan, közde soğan, közde pişmiş domates ve biber, en son olarak da taze sunulan yeşillik tabağı da cabası deyince yanında köpüklü ve naneli ayranı unutmamak lazım. Mekanda ekstra istediğiniz salata çeşitlerinden de para alınmıyor. Ciğerleri mutlaka yanında sunulan ince lavaşlarla yiyin.Mekânda sunulan ezme ve soğan mezelerinde Urfa'dan gelen biberler kullanılıyor. Şalgam suyu, baharatlar ve salatada kullanılan nar ekşisi ise Mersin'den getirtiliyor. Mekânın şiş mönüsü 5 çeşit. Çöp şiş, adana, Urfa, tavuk şiş ve tabi ciğerin servis edildiği ciğercide, yemeğin sonunda ikram edilen közde kaçak çayın da tadı bir başka oluyor. Ciğerci Rüzgar'da yediklerinizin bu kadar lezzetli olmasında en büyük etken kuzu ciğerinin kuyruk yağı ile birlikte şişe geçirilerek, közde pişirilmesi.

Mutfak

Ambiyans

Mekan

Servis

LEZZET RÜZGAR…

Adı: Ciğerci Rüzgar

Ne yenir: Ciğer şiş, közde soğan, ezme salata, köpüklü ayran

Ne ödenir: Bir kişi için 30 TL

Ne zaman gidilir: 08.00 - 01.00

Nerede: Konak Mah. Batman Cad. Eski Hasoğlu Lokantası yeri Silvan/ Diyarbakır

Tel: 0542 362 21 21

Mekanın sahibi Ciğerci Rüzgar'dan ciğer şiş tarifi:

200 gr kuzu ciğeri

20 gr kuyruk yağı

Toz kırmızı biber

Kimyon

HAZIRLANIŞI

İlk olarak kuzu ciğerleri küçük küçük parçalar halinde doğranır. Diğer taraftan kuyruk yağları da küp şeklinde doğranır. Daha sonra ciğerler kuyruk yağıyla beraber şişe geçirilir. Kömür ızgarasında yaklaşık altı dakika pişirilir. Piştikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Ezme salata, sumaklı soğan veya yeşillik tabağıyla servis edilir. Ciğeri pişirdikten sonra şalgamla yemek şefin tavsiyesi!

Editör: TE Bilişim