Fuat BULUT  /ÖZEL HABER

DİYARBAKIR - Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) 15. Sektörel İletişim Toplantısı Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) ev sahipliğinde bugün Diyarbakır’da gerçekleşiyor.  Toplantının önemine ilişkin gazetemize konuşan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ve GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, Batıdaki tekstilcilerin gelişmeleri yerinde göreceğini söylediler.

Tekstil, hazır giyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı alanlarında Türkiye genelinde 31 sektörel ve bölgesel derneği ve 10 bine yakın firmayı temsil eden MHGF, 15. Sektörel İletişim Toplantısı’nı son yıllarda tekstil ve hazır giyimde büyük bir atılım gerçekleştiren Diyarbakır’da yapıyor.

Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi yazarlarından Dr. Rüştü Bozkurt’un yapacağı “6. Bölgede Tekstil ve Hazır Giyim Yatırımı” başlıklı toplantının konuşmacıları MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ve Lufian Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Gümüştepe olacak.

Toplantıda 6. Bölge yatırımlarında STK’ların önemi, Diyarbakır özelinde son yıllarda yaşanan atılımın hikayesi, teşvik ve destekler ile bölgeye yatırım yapmış sanayicilerin deneyimleri ele alınacak.

MHGF BAŞKANI: DİYARBAKIR SEKTÖRDE BÜYÜK İVME KAZANDI

MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, federasyon olarak bugüne kadar gerçekleştirdikleri “Anadolu Buluşmaları”nda Türkiye’nin batısını doğuya getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Çünkü biz toplum olarak görmediğimiz, dokunmadığımız bir şeyi anlamamız mümkün olmuyor. Biz de buluşma sayılarını artırmak istiyoruz. Dokunma aynı zamanda tanıma, tanıma aynı zamanda sahiplenme ve paylaşma duygusunu artıracaktır” dedi.

Diyarbakır’ın özellikle Tekstil İhtisas OSB’nin kurulmasıyla sektörün büyük bir ivme kazandığını belirten Öztürk, şöyle devam etti:

“Diyarbakır, çok kısa sürede alt yapısını tamamlayarak tekstilkenti devreye koyarak yatırımcıyı sahiplendi. Biz de bölgenin ve batıdaki yatırımcının bunun farkına varmasını istiyoruz.”

GÜNTİAD BAŞKANI: BATIDAKİ TEKSTİLCİLER GELİŞMELERİ YERİNDE GÖRECEK

Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, tekstilde Diyarbakır’ın son iki yılda hızla geliştiğini ifade ederek, “Gittiğimiz her yerde, bulunduğumuz her platformda Tekstil İhtisas OSB’mizin kurulmasıyla Diyarbakır’da tekstilin alt yapısının oluştuğunu söylüyoruz. Bunu gelip yerinde görmek çok daha farklı. Bu organizasyonla kentimizde tekstilin gelmiş olduğu noktayı ve son iki yılda yapılan modern fabrikaları Türkiye’nin yedi bölgesindeki tekstil dernek başkanları ve yöneticilerinin gerip yerinde görmelerini sağlamak istiyoruz. İkincisi, 6. Teşvik Bölgesi’nin avantajlarından ne kadar faydalandığımızı anlatmak istiyoruz. Kısacası Diyarbakır’daki tekstilciyle Türkiye’deki tekstilcileri buluşturmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim