ABD Merkez Bankası'nın (Fed) üç yılın ardından ilk kez faiz artırmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Son enflasyon verisi yüzde 50'yi de aşarken piyasa bu toplantıda TCMB'nin politika faizini yüzde 14 seviyesinde tutmasını bekliyor.

Yurtiçi piyasalar Fed'in kararının ardından tüm dikkatini Merkez Bankası'nın faiz kararına çevirdi. Piyasa katılımcıları Merkez Bankası'nın politika faizini Mart toplantısında da sabit tutacağını öngördü.

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin 21 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği faiz anketinde Mart toplantısına ilişkin medyan beklenti faizin yüzde 14 seviyesinde sabit tutulacağı yönünde oldu.

Ankette yılsonu tahminini paylaşan 11 kurumun medyan beklentisi faizlerin yılsonuna kadar değiştirilmeyerek yüzde 14 seviyesinde tutulacağı şeklinde belirlendi.

Ankette en düşük yılsonu tahmini veren kurum, ağustos ayından itibaren faiz indirimlerine başlanarak politika faizinin yılsonuna kadar yüzde 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek tahmini paylaşan kurum ise nisan ayında 200 baz puanla faiz artırımına gidilerek yılsonuna kadar politika faizinin yüzde 22 seviyesine kadar yükseltilmesi beklentisini paylaştı.

Editör: TE Bilişim