Dolar/TL 10 günlük yükselişin ardından 16' TL'yi buldu. Dün, gün içi en yüksek seviye 15.9955'yi gördü. Bu sabah saatlerinde 16 lirayı aşan dolar, 16,03 liradan işlem görüyor. Euro/TL de bu sabah 17,11 seviyelerine yükselerek artış trendini sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) mevcut döviz politikasını sürdürebilmek için her gün daha fazla dövize ihtiyaç duymasına karşın rezervlerinin erimeye devam etmesi piyasanın kamu kontrollü olarak tanımladığı kur politikasındaki sürdürülebilirliğin sorgulanmasının ana nedeni. TCMB'nin swap hariç rezervleri de eksi 52 milyar dolara kadar gerilemiş durumda.

Merkez Bankası, doların 16 lirayı aşmaması için kamu bankaları aracılığıyla rezervlerinden döviz satarak örtülü müdahalede bulunuyordu. Piyasalarda kur başta olmak üzere ekonomi politikalarının sürdürülebilirliği sorgulanmaya devam ediliyor.

Bankacılar kurda dün 16’ya yakın seviyelerden başlayan ve 15.7’e kadar devam eden düşüşün kabine toplantısında kamuya yeni döviz kazandırabilecek enflasyon korumalı tahvil gibi bir ürün açıklanacağı beklentisiyle oluştuğunu ve bu beklentinin gerçekleşmemesi sonrası kurda yine dün akşam saatlerinde yükseliş yaşandığını belirtti.

 (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim