Fuat Bulut/Özel Haber

Güneydoğu Ekspres Diyarbakır - Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sosyal yaşam kadar ekonomik yaşamı da olumsuz etkilediğine dikkat çeken Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanvekili Mustafa Fidan, salgın  sürecinde sanayicilerin yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan İş Adamı Mustafa Fidan, salgın  sürecinde OSB olarak sekiz kişiden oluşan bir ekip kurduklarını ve 262 fabrikayı dezenfekte ettiklerini söyledi.

Fabrikalarda sosyal mesafeli dönem

Salgına karşı alınan tedbirler kapsamında 2.5 ay boyunca kapalı kalan işletmelerin 1 Haziran itibariyle yeniden üretime başladıklarını ifade eden Fidan, “Tüm işletmelerimiz salgına karşı tüm tedbirlerini almış durumda. Fabrikalarda sosyal mesafe kuralına göre yeni dizaynlar yapıldı ve tüm işçiler maskeyle çalışıyor. Geçen hafta İl Sağlık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucu yaklaşık 7 bin kişinin çalıştığı OSB’mizde sağlık taraması yapıldı ve herhangi bir vakaya rastlanmadı” dedi.

“Sanayicilerimiz ek destek paketi bekliyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “Koronavirüs Ekonomik Tedbirler Paketi” kapsamında işletmelere Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği verildiğini hatırlatan OSB Başkanvekili Mustafa Fidan, “Bu destek sanayicilerimize, esnafımıza adeta bir can suyu oldu. Bu konuda hükümetimize teşekkür ediyoruz. Yeniden üretime başlayan işletmelerimiz, kapalı kaldıkları 2.5 aylık sürecin boşluğunu kapatmak için tam kapasite çalışıyor. Sanayicilerimizin toparlanması için yeni bir can suyuna daha ihtiyaç var. Sanayicilerimizin beklentisi de o yönde” diye konuştu.

Mustafa Fidan, vatandaşları salgına karşı duyarlılığa davet ederek, “Normalleşme süreci ile birlikte bir rehavet başladı. Vatandaşlardan ricamız lütfen kurallara uyalım. Maskesi dolaşmayalım, sosyal mesafe kuralına uyalım, gerekmedikçe dışarı çıkmayalım” dedi.

Editör: TE Bilişim