Yükselen konut fiyatları ve fahiş kira artışlarıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri kira oranlarındaki düzenleme için bir araya geldi.

Kirada tavan fiyat belirlenmesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Bakan Murat Kurum, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ile Ticaret Bakanlığı'ndan ilgili bürokratların katıldığı toplantıda, kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemeler görüşüldü.

Toplantıda:

TÜFE oranını aşan kira uygulamasını denetleyip ceza vermek,

TOKİ, belediye ve şirketlere kiralık sosyal konut ürettirmek,

Büyükşehirlerdeki kira artışlarına sınır getirme konusu,

Borçlar Kanunu'na göre 5 yıla kadar olan kira artışlarının TÜFE'ye göre yapılması üzerine konuşuldu.

NOT: Tüketici fiyat endeksi ya da kısaca TÜFE, tipik bir tüketicinin satın aldığı belirli bir ürün ve hizmet grubunun fiyatlarındaki ortalama değişimleri gösteren bir ölçüttür. Yıllık enflasyon değerindeki değişimi ölçmek için kullanılır. TÜFE, istatistik bilimindeki fiyat endeks sayıları ile hesaplanır.

Gündeme getirilen başlıkların, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulduktan sonra son şeklini alması ve kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim