2020 yılı asgari ücreti için artık gözler son görüşmeye dönmüş durumda. 7 milyon çalışanın yeni yılda alacağı asgari ücret Aralık ayının son haftasında açıklanacak. Asgari ücretin belirleneceği kritik hafta öncesinde 3 sendika buluştu. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili şu ana kadarki çalışmaları değerlendirmek üzere Türk-İş genel merkezinde bir araya gelip talep ettikleri rakamı belirledi.

2020 asgari ücreti için 2 bin 578 lira

3 işçi konfederasyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ortak açıklama yaptı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK yeni asgari ücrete dair aldıkları kararı ve ortaya çıkan rakamı açıkladı. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret talebini 2578 lira olarak açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2020'de uygulanacak asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını bu hafta başında yapmıştı ve masaya TÜİK rakamları gelmişti. Bir işçinin aylık gıda harcamasını gösteren rakamlar, yeni asgari ücretin belirlenmesinde kıstas olarak alınıyor. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim