Fuat Bulut / Özel Haber

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) ve Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ev sahipliğinde Diyarbakır’da önemli bir organizasyona imza atılacak.

“Diyarbakır, tekstilde artık önemli bir donanıma sahip”

Gazetemize konuşan GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, “Aslında pandemiye rağmen Diyarbakır'da özellikle tekstil sektöründe yatırımlar hiç durmadı. Biz herkesin bilmesini isteriz ki; Diyarbakır artık tekstilde, konfeksiyonda, örgüde, boyahanede entegre bir il olmuş donanıma sahiptir. Diyarbakır'ın hep böyle batıda siyasetle anılan ismini biraz daha üretim merkezi, üretim üssü ve aynı zamanda markalar kenti olduğunu gösterebilmeyi istiyoruz. Özellikle bölgemizde, birçok tekstil alanları var. Ama çoğunlukla fason üretim yapılıyor. Diyarbakır’ın markalar kenti olduğunu hem ulusal hem de uluslararası alanda gösterebilmek istiyoruz” dedi.

“İhracatta çıtayı yukarı çıkarma hedefimiz var”

Asıl amaçlarının Diyarbakır’ı ihracat merkezi yapmak olduğunu ifade eden GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, “Türkiye'de özellikle ihracatta hatırı sayılı bir noktaya getirebilmek istiyoruz kentimizi. Bugün Diyarbakır'da ortalama günde 500 bin ve bir milyon adet arası ürün yapılıyor. Ama bunun tamamı farklı yerler üzerinden ihracat yapıldığı için Diyarbakır'ın hanesine yazılamıyor. Diyarbakır’ın sadece tekstilde 240 milyon dolar civarında olan yıllık ihracatıyla ilgili şöyle bir iddiamız var; şu anki mevcut haliyle bile merkezleri Diyarbakır'dan ve Diyarbakır üzerinden yapıldığı zaman bile aslında bir milyar doları çok rahat bir şekilde aşan bir noktadayız. Dolayısıyla bizim firmalarımızdan, yatırımcılarımızdan, temel talebimiz şu; merkezlerimizi Diyarbakır'a taşıyabilmek, Diyarbakır üzerinden ihracatımızı yapabilmek ve Diyarbakır'ı ekonomik anlamda 1920’li yıllarda olduğu gibi Türkiye'nin tamamında hatırı sayılı bir noktaya çekebilmek. Bununda tekstille mümkün olduğunu biliyoruz.”

 Organizasyona önemli isimler katılacak

Editör: TE Bilişim