Haber Bekir Güneş 

Güneydoğu Ekspres - Diyarbakır'ın Sur İlçesi’nde yaşanan sıkıntılı sürecin ardından ekonominin yeniden düzelmesi için ciddi çabalar gösteriliyor. En fazla çaba sarfedenlerin başında ise kadınlar geliyor.

İş kadını Mehtap Yaman, Sur'da aksesuar dükkanı açtı. Yaman'ın açtığı aksesuar dükkanına ilgi ilk günden itibaren çok yoğun oldu. Diyarbakır'da bulunan STK temsilcileri, iş verenler de hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

Kadınlara ilişkin bir şeyler yapmayı sevdiğini belirten Yaman, "Bu işi tercih etme sebebim biraz da ilgi alanımla alakalı. Kadınlara ilişkin bir şeyler üretmeyi sevdiğim için bu sektördeyim. 2 yıldır bu alandayım ve gayet başarılı bir şekilde devam ediyoruz.  Sur artık kalkınıyor. O sıkıntılı ekonomik süreci yavaş yavaş atlatıyor. Bu bölgenin artık biraz işlenmeye ihtiyacı var. Biz de burada bir renk olmaya çalışıyoruz. Güzel olacağını düşünüyorum. Bu şekilde bu caddede birçok renk oluşacak. Hem esnaf hem halk kalkınacak. Evet bir kriz var ama insanlar yine de yemesinden içmesinden eğlencesinden feragat etmemeye çalışıyor" dedi.

10 kadının istihdam edilmesi düşünülüyor

"Sur'a artık kadın eli değmeli" diyen Yaman,  "Kadınlar güçlü insanlardır ve kimseye muhtaç değildir. Bizler kadın olarak her alanda üretiyoruz. Mehtap Bijuteri olarak genellikle kadınlara yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadın aksesuarları üzerine ürünler mevcut, fakat bizim amacımız kısa süre içerisinde kendi üretimimizi yapıp kadın istihdamını artırmak. Şuan için en az 10 kadın istihdam etmeyi düşünüyoruz. Çok daha fazla kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Buradaki ürünlerin bir kısmını kendimiz üretiyoruz, bazılarını bölgedeki kadınlar üretiyor, bir kısmı ise marka ürünler" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim