DİYARBAKIR - Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk taksit tutarlarını 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor.Bazı kamu alacaklarının yapılandırılması hakkındaki 7256 sayılı kanun kapsamında başvuruların 1 Şubat'ta sona erdiğini hatırlatan Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı, ilk taksitin en geç 1 Mart'ta ödenmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, “Başvuruda bulunan vatandaşlarımızın kanunun sağladığı imkanlardan yararlanabilmesi için peşin ödemede defaten, taksitli ödemelerde ise ilk iki taksiti süresinde ödeme zorunluluğu bulunmaktadır. Borcunu yapılandıran vatandaşlarımıza veya mükelleflerimize taksit ve ödemede büyük kolaylıklar sağlayan kanunun peşin ödemesi veya ilk taksit ödemesi son tarihinin 01 Mart 2021 olduğunu önemle hatırlatmak isteriz” uyarısı yapıldı.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın pandemi koşullarını da dikkate alarak ödemelerini son günlere bırakmamalarını ve özellikle internet ortamında ödeme yapmalarını tavsiye ediyoruz. Söz konusu ödemelerin Vergi Dairesi Müdürlüğü/Malmüdürlüğü veznelerine, kredi kartı veya banka kartı ile interaktif vergi dairesi (www.ivd.gib.gov.tr) üzerinden yada anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabileceğini belirtmek isteriz” denildi.

Editör: TE Bilişim