Bir Anne ve iki çocuğunun sokakta kalmasını görmemezlikten gelen devletimiz memurları 3 Aralık Engelliler Günü münasebetiyle programlar yapıyor. Her yıl 3 Aralık’ta çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Düzenlenen etkinlikler kapsamında Milletvekilleri, parti başkanları, mülki amirleri, idareciler ve kurum personelleri cümbür cemaat herkes ağız birliği yaparak bu sevgi, dayanışma ve duygudaşlık gününde umut dağıtarak engelsiz bir yaşamı inşası yerine bu insanları var olan umutlarını da kırıyorlar.

Peki, program yaparken bir ailenin sokakta kalmasını hiç mi? Duymadınız Yıllarca Engelli derneğinde otizmli çocuğu ile diğer çocuklar için verdiği mücadele için dışlanan Sadiye Anne İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, görmeseydi acaba ne olacaktı bu Sadiye annenin hali, çok mu? Umurunuzda bence hiçte değil… Neden 3 Aralık Engelliler günü veya otizm farkındalık günü haricinde kimse şu aileleri duymaz, bir anneyi bu kadar çaresi bırakmak vicdani bir davranışmıdır. Elbette ki, vicdani bir davranış değildir.

Şimdi 3 Aralık Engelliler günü ne yapılıyor, ya da şu ailelere nasıl sözler veriliyor, bugün hep beraber görelim ve şahit olalım. Eminim verilecek olan sözlerin hiç biri yerine getirilmeyecek, yine verilecek olan sözler havada kalacak.

Diyarbakır Valiliği’ne sığınan aileleri görmezden gelmeyin, ya da yapamayacağınız sözleri vermeyin, Bu insanlara umut dağıtıp, umutlarını kırmayın, umut kırıcı olmayı, umut dağıtırken, o insanların umutlarını yeşertin ki, insanlara verdiğiniz umutlar insanları yaşatsın. Onlar için yaşam yaşanılır hale gelsin. Son zamanlarda Diyarbakır’da bir Sadiye Vakaları yaşandı.  2’ci bir Sadiye vakası daha yaşamayalım…

Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Engelliler Günü Kutlu Olsun.