8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününüzü en içten dileklerimle kutlarım sevgili kadın arkadaşlar.

Evet kadınlar gününü her sene kadın cinayetleri eşliğinde kutlamak zorunda kalıyoruz maalesef. Bu yıl da iki feci haberle kutlamak zorunda kaldık.

Bir tanesi Samsun'da sokak ortasında çocuğunun gözü önünde kadına şiddet uygulayan bir erkek ve bir başka yerde ise 90 yaşının üstündeki bir kadına cinsel istismarda bulunup katleden bir erkek. Maalesef bu erkek şiddeti toplumun her yerinde var.

Bu şiddetten kurtulmanın tek yolu politik düzenlemeler yapmak ve şiddetin önünü kapatacak yaptırımlar uygulamaktır. Ama böyle bir durum olmadığı için erkekler "namus" gibi kavramları öne sürerek kadınları katletmeye devam ediyor.

Bu yaptıkları cinayetler de yanlarına kar kalıyor. Cezaevine girip birkaç ay sonra çıkabiliyorlar. Bütün bu şiddetin gölgesinde İstanbul Sözleşmesi de tartışmaya açılıyor. Kadınları koruyan ender sözleşmelerden biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin tartışılması kadın cinayetlerini daha da artırır.

Lütfen herkes elini kadınların üzerinden çeksin, kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi'nden çeksin. Bir de biz erkeklerin bu kadar duyarlılık kasması da çok saçma oluyor. Erkeklerin bir nebze olsun geride durması gerekiyor.

Burada yazımı bitirirken bir kez daha kadın cinayetlerinin olmadığı erkeklerin kendilerini değiştirip dönüştüreceği bir yıla vesile olmasını diliyorum. Herkese selamlar ve saygılarımı sunuyorum.