Bilinen en eski hazır yiyecek olan bulgurun esmer prince göre besin değeri daha yüksektir. Kalorisinini daha düşük olması nedeniyle de sofraların vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda bulunmaktadır 

Bu güzel lezzet, etle birleşince hem daha lezzetli, hem de daha besleyici olmaktadır. Ben de bu hafta etli bulgur pilvanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize şimdiden afiyet olsun.  

Gerekli malzemeler:

- 2 su bardağı bulgur

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 tablet et bulyon

- 250 gram kuzu kuşbaşı

- 3 adet sivri biber

- 1 su bardağı haşlanmış nohut

- 1 adet kuru soğan

- 4 adet taze soğan

- 1 tatlı kaşığı pul biber

Yemeğin hazırlanışı:

Kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Sivri biberlerin tohumlarını çıkaralım ve yarım halka şeklinde doğrayalım. Kuzu kuşbaşı etin fazla yağlarını aldıktan sonra dilediğimiz şekilde doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp ince ince keselim. Yayvan bir tencerede yağımızı kızdırıp içine doğranmış kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar kavuralım.

Etler rengini alınca içine doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirelim. Renk alan soğanların içine doğranmış sivri biberleri ve taze soğanları ekleyip, sote etmeye devam edelim.

Daha sonra içine yıkanmış bulguru ilave edip, 5 dakika hepsini birlikte kavuralım. En son olarak içine haşlanmış nohutları, et suyunu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip bir kaç defa karıştırdıktan sonra ateşin altını kısıp bulgurlar göz göz olana kadar kapağı kapalı olarak pişirelim.

Ocaktan aldığımız tenceremizin üzerini kağıt havlu ile kapatarak demlenmeye bırakalım. Demlenen bulgur pilavını yavaşça karıştırıp havalandırdıktan sonra servis tabağına aktararak sıcak servis edelim.