Şöyle acılı bir Urfa kebap olsa, yanına incecik lavaş ve bolca meze... Yemelere doyum olmazdı yanına bir şalgam ya da ayran olsa. Ee o zaman ne duruyoruz, hadi mutfağa gidelim bir koşu. Şöyle şahane bir sofra kurma hazırlığına girişelim. Konumuz evde nefis bir Urfa kebabı yapmak, malzemelerimizde çok basit.  Siz yeterki bu malzemeleri çok güzel bir şekilde yoğurmaya özen gösterin. Etiniz de ne kadar yağlıysa o kadar nefis olur. Hadi o zaman, yediğiniz en iyi kebaplar kadar güzel bir kebap yapalım. Ev usulü Urfa kebabı karşınızda!

İçerisindeki soğanı dilerseniz ilave etmeden de yapabilirsiniz ancak etin kurumaması ve lezzetli olabilmesi için soğana ihtiyacınız var. Acı miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Kebaplarınızı pişirirken yanmamaları için ya da kurumamaları için kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin deriz. Şimdiden ellerinize sağlık.

Malzemeler:

300 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerisi?

Evinizde varsa elektrikli ızgarada da kebaplarınızı pişirebilirsiniz. Çöp şiş ya da metal şişlerde de tarifinizi pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Etin derin bir kabın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı, rendelenmiş soğanı, salça ve diğer malzemeleri de ilave edin. Etinizi en az 10-15 dakika kadar yoğurun. Güzelce kıvam alması ve yoğrulması gerekiyor.

Hazırladığınız harcı eşit miktarlarda bezelere ayırın. Evinizde varsa çöp şiş, kalın ahşap pişirme çubuğu ya da fırına girebilen metal çubuklara etinizi geçirin.

Elinizle güzelce sıkarak ve hafif yayvan da bırakarak etinizi pişirme çubuklarınızın üzerine güzelce yerleştirin. Bir tepsinin içerisine dizip buzdolabında en az 15 dakika kadar dinlendirin.

Pişirme kağıdı serili fırın tepsinizine aralıklı bir şekilde şişleri dizin. Aralara biber, soğan, domates koyabilirsiniz.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında, kontrollü bir şekilde 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Servis Önerisi:

Yanına sumaklı soğan salatası, közlenmiş domates, soğan ve biberle servis edebilirsiniz.