Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir hafta boyunca ağırladı.

Liderler külliyede 2021’in değerlendirilmesi yaptı, 2022‘de neler yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunarak, dünyadaki salgın nedeniyle yeni yol haritası belirledi.

Toplantı serisinin ilk maddesi olan ve tüm siyasi partilerin ortak talebi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti ile tüm bağlarını kopararak tarafsız ve denge-denetim mekanizması sağlanmış bir şekilde birçok yetkisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne devretti. Külliyeden yapılan açıklamada toplantı serisinde alınan bazı kararlar şu şekilde sıralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi partilerin ortak çalışması olan ve mevcut anayasada iyi durumdaki demokrasi, hukuk ve özgürlük standartlarını daha da ileriye götürecek yeni bir anayasa üzerinde anlaştı.

Külliyeye davet edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmaoğlu ve kurmaylarının, liderlere verdiği brifing sonucu çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Kanal İstanbul Projesi’nden vazgeçildi.

Yüzde 3 olan seçim barajının yüzde 1’e, valilerin seçimle iş başına gelmesine ve yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesine karar verildi.

Yeni kurulan siyasi partilerin ülkenin geleceğinde yol gösterici olabilmeleri adına bütçeden pay verilecek.

Koronavirüs salgınında yüzde 80’lere ulaşan ikinci doz aşı çalışmalarının, hatırlatma aşısı olan üçüncü dozda da titizlikle uygulanarak bin ile 2 bin arasındaki vaka sayısını mümkünse sıfıra düşürmek, tüm sağlık çalışanlarına salgın süresince iki maaş ödenmesine ve tüm imkanlardan ücretsiz yararlanması hususu karara bağlandı.

Yine salgın nedeniyle 2021’de her aileye ödenen 100 bin liralık desteğin 150 bin liraya çıkarılmasına sanayicinin, esnafın, çiftçinin ve diğer meslek gruplarının ödeyeceği vergilerin yüzde 50’sinden muaf tutulmasına onay verildi.

Yüzde 1 dolayında bulunan enflasyonun, 2022’de 0,5’e indirilerek başta dolar, avro ve sterlin gibi paralar karşısında çok değerli olan Türk Lirası’nın değerini koruyarak, daha da güçlendirilesi için çalışmalara ağırlık verilecek.

2021’de 21 olan kadın cinayeti, 7 olan çocuğa yönelik cinsel istismar, 5 olan hak ihlalinin sıfıra düşürülmesi amacıyla çalışmaların yoğunlaştırılmasına ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması karara bağlandı.

Sağlık, eğitim, bilim ve teknolojiye ayrılan bütçenin yüzde 100 arttırılmasına,

Türkiye İstatistik Kurumu özel ticaret sistemine göre, 2021’de 1 trilyon lira dolayında olan ihracatımızın 1.5 trilyon lira seviyesine yükseltilmesi için kamu ve özel sektörün üretimdeki iş birliğini arttırılmasına,

Doğa, çevre ve tarihi değerlerin korunması için ayrılan bütçenin yüzde 75 arttırılmasına,

Üretim fazlası sebze ve meyvelerin yoksul ülkelere ücretsiz gönderilerek, aşıya erişemeyen bu ülkelere Türk Aşısı'nın ücretsiz uygulanmasına,

Bir zamanlar var olan bugün ise çağdışı kalan asgari ücret, emeklilikte yaşa takılanlar, 3600 ek gösterge, açlık ve yoksulluk sınırı gibi kavramların bir daha ülke literatürüne girmemesi için tüm tedbirlerin alınmasına,

Ülkedeki tüm etnik grupların kültürlerini yaşatabilmesi ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktara bilmesi için fonlar oluşturulmasına, dini cemaatlerin ibadet yerlerinin giderlerinin devlet tarafından karşılanmasına,

Ülkemizin zenginliği olan tüm dillerde devlet kurumlarında verilen hizmetlerin, özel sektörde de yaygınlaşmasına,

Ülkede yok denecek kadar az olan işsizliğin tamamen ortadan kaldırılması için, işsiz kalanların yeteneklerine göre iş alanları oluşturulmasına,

Her yıl fazla verin bütçenin evi olmayanlar için kullanılmasına karar verilerek, tüm bu güzel tablo yaratan hizmetlerinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi parti liderlerine ‘halk kahramanı madalyası’ verilmesi karara bağlandı.

Ne yazık ki bunların tümü fantezi… Malumunuz bugünlerde bir başyazar fazla fantezi kurmaya başladı. Öylesine fanteziler ki, halk iradesinin yaklaşık yüzde 35 ila 40’ını temsil eden iki siyasi partiyi kapattırıyor, hatta 150 siyasetçiyi sürgüne göndererek, fantezilerinde bile ayrıştırıcı olabiliyor. Halbuki fantezilerini yukarıda yazdığım tablonun oluşması üzerine kurs ülkeye daha yararlı olurlar kanaatindeyim.

Sevgiyle kalın.