SPOR Toto Süper Lig heyecanı başladı. Fenerbahçe, ligin ilk maçına zorlu Adana Demirspor maçıyla başladı. Sıcaklığın yoğun olarak hissedildiği mücadelede sarı-lacivertli ekip, dünyaca ünlü yıldızı Mesut Özil’in ayağından bulduğu golle maçı 1-0 kazanarak zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Ligin yeni ekiplerinden Adana Demirspor, oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Kadrosunda Balotelli, Belhanda gibi önemli yıldızlar bulunan Adana temsilcisinin ilerleyen haftalarda neler yapacağı merak konusu.

Maça dönecek olursak ilk yarı iki ekibin de birbirlerini tarttığı, orta saha mücadelesi içinde geçen bir ilk yarı izledik. İlk yarıda Fenerbahçe adına LuisGustavo’nun çektiği şut direkte patladı. Adana Demirspor’da ise Castro’nun vyrduğu şut direkten oyun alanına döndü. Ev sahibi ekip özellikle Fenerbahçe’nin Ferdi ve Novak ile savunduğu sol tarafı iyi işledi. Akintola bu iki oyuncunun arasına koşu atarak etkili olmaya çalıştı. Zaman zaman etkili pozisyonlar yaratan ev sahibi Adana Demirspor, son paslar ve tercihlerde hata yapınca gol bulmakta zorlandı. Bu anlarda Fenerbahçe stoperi Attila Szalai Fenerbahçe adına öne çıkan isim oldu. Kritik müdahaleleri ile atağın büyümeden son bulmasını sağladı.

İkinci yarıda Fenerbahçe teknik direktörü VitorPereira oyuncu değişiklikleri ile başladı. Sol tarafta aksayan Ferdi’nin yerine Novak’ı sola atıp Szalai’yi sol stopere çekti. Szalai’nin boşalttığı savunmanın ortası için Serdar Aziz hamlesi geldi. İlk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koyan Samatta ise yerini yeni transfer Serdar Dursun’a bıraktı. Bu değişikliklerle beraber henüz ikinci yarının başında ne olduğunu bile anlamadan gol geldi. Serdar Dursun kendisine oynanan topu tek pasla İrfan Can Kahveci’ye aktardı. İrfan kaleciyle karşı karşıyayken ekstra pası atarak Mesut Özil’in golü atmasını sağladı. Mesut topu boş kaleye yuvarladı ve Fenerbahçe aynı zamanda maçında skorunu tayin etmiş oldu.

Fenerbahçe henüz bu sistemi tam anlamıyla oturtmuş görünmüyor. Takımın birlikte hareket etmesi gözlenebilen en iyi özellik. Zamanla daha iyi olacaktır elbet. Ancak her zaman bir B planına ihtiyaç vardır. sıkışan maçları çözmek adına nasıl hamleler yapılacak hep birlikte göreceğiz.