2 hafta önce Konyaspor maçı sonrası "Erol Bulut Fenerbahçe'nin hocası değil" dediğimde küfredip "Fenerbahçe düşmanı" diyen arkadaşlar vardı. Bu yazımı onlar için yazacağım. O zaman da dedim şimdi de yazayım.

Erol Hoca rakiplerine iyi çalışmıyor. Bir maç kazandıktan sonra hemen havaya giriyor ve sahamda nasıl olsa kazanırım deyip oyuncuları da rehavete sürüklüyor. Erol Hoca her yenilgiden sonra ders çıkarıp sonraki hafta kazanıyor.

Önümüzdeki hafta da yine kazanırız muhtemelen. Ama her kazandıktan sonra da artık "en iyisi biziz" deyip rakipleri küçümsüyor. Sergen Yalçın, Fenerbahçe'yi çok iyi çalışmış. Çok iyi analiz etmiş ve oyuncuları da çok konsantreydi.

Fenerbahçe'nin defans hattı yol geçen hanı gibiydi. 6 defa geldiler 4'ü gol oldu. Defans oyuncularının oyunla alakaları yok. Derbilerin anlamını bilen tek defans Serdar da oynatılmadı.

Oyuncular yeterli direnişi gösteremedi. Bu maç Fenerbahçe'yi iyi çalışan herkesin Fenerbahçe'yi yeneceğini gösteriyor. Erol Bulut gönderilsin demiyorum. Ama maçlardan önce rakibi çok iyi çalışıp analiz etmesi gerektiğini birilerinin ona söylemesi lazım. Bakın, Alanya kazanıyor, Galatasaray kazanıyor, Başakşehir geliyor. Konsantrasyondan bir koparsak lig kopar gider.

15 yıldır sahamızda yenilmediğimiz Beşiktaş'a da yeniliyorsak bu şekilde ciddi bir tartışma yürütmek lazım. "Erol bu kulübün çocuğudur, Aykut bu kulübün çocuğudur" deyip deyip bu kulübü ezik bir hale getirmemek gerekiyor.

Bu kulübün çocuklarının bu kulübün asaletine göre davranması lazım. Böyle bir futbol anlayışı, böyle bir defans anlayışı olamaz. Bu oyunun tek sorumlusu da Erol Bulut'tur. Deplasman maçları zor olur deyip onlara iyi çalışıp kazanıyorsan evindeki maçları nasıl olsa kazanırım deyip çalışmıyorsan ve kaybediyorsan.

Bu konsantrasyon eksikliğinin sebebini bulup çok iyi çalışıp çözüm üretmeniz lazım. Yok eğer bu 3-5 maç daha bu şekilde devam ederse o zaman yol yakınken daha kalıcı çözümler bulmaya çalışmak lazım.

Ha son olarak şunu da söyleyeyim.

Böyle saçma sapan insanları hakem diye Fenerbahçe maçlarına veriyorlar. Tam bir algı operasyonu sonrası verilen hakem, saçma sapan bir maç yönetti. Sergen 30 defa atılmalıydı. Beşiktaş'ın ikinci golü öncesi faul vardı ve Josef de Souza'nın son pozisyonu bir kere değil 15 kere kırmızı karttı, onu da veremedi. Fenerbahçe yöneticilerinin de artık bu algı operasyonlarına karşı harekete geçmeleri gerekiyor.