Fenerbahçe’de bilindiği üzere yeni sezona tecrübeli teknik adam Vitor Pereira ile anlaşılarak başlanılmıştı. Tecrübeli hoca geldiği günden bu yanan 3-4-2-1 sistemi ile oynayacağını ve bu sistem doğrultusunda hareket edeceklerini söylemişti. Bu söylemler üzerine yönetim Portekizli hocaya tam yetki vermiş, transferlerden takımdan gönderilecek oyunculara kadar her konuda başkan ve teknik direktör ortak karar alarak hareket etmişlerdi.

Bu süre zarfında hem Lig hem de UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında istenilen sonuçları almayı başaran Fenerbahçe’de işler yolunda görünüyordu. Takım saha içinde olumlu sonuçları aldığı için ortada problem gözükmüyordu. Hatta bazı transferler transfer sezonunun bitmesine yakın bir zamanda gerçekleşmişti. Ancak bu durum bile problem olarak gözükmüyordu. Öyle ya da böyle olumlu sonuçlar alan takımda havayı bozmamak adına olumsuzluklardan bahsedilmemesi son derece normal. Tabi bu durumun devamlılığı ancak geçtiğimiz haftadaki Sivasspor’la oynanan Lig maçına kadar devam etti.

Fenerbahçe, geçtiğimiz haftada kendi sahasında oynadığı maçta Lig’in iyi takımlarından Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı ve bu sezon ilk defa puan kaybetmesinin yanında, ligde de ilk golünü kalesinde görmüş oldu. Aslında rakibine çok gol pozisyonu vermemesine rağmen bireysel bir hatayla kalesinde golü gören Fenerbahçe’de moralleri bozmak için ortada bir sebep görünmüyor. Stoper hattı artık Tisserand, Szalai ve Kim 3’lüsüne emanet. Bu oldukça açık ve net bir şekilde belli oldu. Bu 3’lünün bir birleri ile uyumu fena değil. Ancak ileri 3’lüde Sivas maçı özelinde ciddi bir yaratıcılık eksikliği söz konusu. Mesut Özil gibi bir dünya yıldızına sahip olan sarı lacivertlilerin bu oyuncudan daha fazla yararlanması gerekiyor. İleri 3’lüde yaratıcı olan kadrodaki isimler Mesut, İrfan ve Pelkas. Vitor Pereira’nın bu üç isim arasında minimum iki tanesine her maç hücum 3’lüsünde şans vermeli. Bu sistem bu yaratıcı oyunculara ihtiyaç duruyor.