FENERBAHÇE yeni sezon için VitorPereira anlaştı. Tecrübeli çalıştırıcı sarı lacivertli takımda ikinci dönemine başlayacak. İlk döneminde kupa kazanamayan VitorPereira’nın bu dönemde neler yapacağı merak konusu. İlk döneminde istenilen sonuçları elde edemeyen tecrübeli çalıştırıcı, şampiyonluğu ezeli rakibi Beşiktaş’a kupa finalini de bir başka ezeli rakibi Galatasaray’a kaybetmişti. Geldiği ilk dönemde kadro yapısı bakımından Fenerbahçe tarihinde ender rastlanacak bir kadro teslim edilen Pereira’nın bu kadroyu veremli kullanamamış olması o dönem özelinde eleştirilerin odağında kalmasına sebep olmuştu.

İlk sezonunda ligi istenilen noktada bitirememesine rağmen ikinci sezon da devam eden Pereira, Monaco eşleşmesine kadar takımın başında maçlara çıkmaya devam etti. İkinci sezonu beklenenden kısa sürdü ve sezon başında Monaco eşleşmesinden sonra takımdan gönderildi. İlk sezonunda ligde bekleneni verememesine rağmen Avrupa’da iyi işler çıkaran Pereira, Braga maçında yaşanan hakem skandalı yüzünden Avrupa kupalarına veda etti. Tecrübeli çalıştırıcı Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra kısa süre Almanya’da çalışan tecrübeli hoca daha sonra Çin’de çalışmaya devam etti.

4-2-3-1 ve 4-3-3 sistemlerini benimseyen Portekizli çalıştırıcı ağırlıklı olarak 4-3-3 sistemini benimsiyor. Ancak Çin’de geçirdiği sürede ve Fenerbahçe ile Monaco eşleşmesinde kullandığı sistem 3-5-2 sistemi. Ve bu sistemde zaman zaman 3-4-3 sistemine de çevrildiği gözlenmekte. Bu sistemlere bakıldığı zaman Pereira’nın aslında bir düzene bağlı olmadığı ve takımı taktik konusunda esneklik gösterebildiği gözlenmekte. Yani hoca takım benim istediğim gibi oynar demiyor. Futbolcu grubuna bakarak buradan en iyi nasıl sonuç alabilirimin hesaplarını yapıyor. Ayrıca rakip analizlerine de çok önem veriyor.

VitorPereira ikinci döneminde neler yapacağı merak konusu. Başkan Ali Koç’un yaptığı açıklamalar sonrasında taraftarın Pereira ismini duyması camiada bazı kesimler tarafından hayal kırıklığı yaratmış durumda. Finansal özgürlüğün vurgusunu her fırsatta dile getiren Fenerbahçe başkanı Ali Koç, maaş talebi yüksek profillerle anlaşmayı doğru bulmuyor. Bütçeye uygun bir şekilde hareket ediyor. VitorPereira’nınikinic dönemi hem Fenerbahçe’ye hem de kendisine şimdiden hayırlı olsun.