Onlarca çeşidiyle çorba hem başlangıç, hem de öğün olarak tüketilen, içimi kolay ve her zevke hitap eden çeşitleriyle sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir.

Fesleğenli domates çorbası da, çok iddialıdır. Tadı, mideyi ferahlatması ve kokusu gerçekten mükemmeldir. Dolayısıyla çorba tariflerinin ilk sırasında yer alacağından hiç kuşkum yoktur.

Gerekli Malzemeler:

1 kg domates

1 adet kuru soğan

5 diş sarımsak

1 bağ fesleğen

2 dal zahter kekik

3 çorba kaşığı susam

1,5 çorba kaşığı un

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

2,5 çay kaşığı tuz

2,5 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yemeğin Hazırlanışı:

1 adet kuru soğanı kabaca doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıttığınız tencerede, altı kısık bir şekilde yavaş yavaş karamelize ederek kavurun. Böylece soğanın şekerli tadı tüm çorbayı lezzetlendirecek. 5 diş sarımsağı soğanlar biraz renk değiştirdikten sonra tencereye ekleyin ve yarım dakika kavurun. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1,5 çorba kaşığı un ekleyin.

 Unun çiğ kokusu gidip, renk alana kadar kaşığın sırtı ile ezerek kavurmaya devam edin. Üzerine küp küp doğradığınız 4 adet domatesi ekleyip, karıştırın. Domateslerin içine bir tatlı kaşığı toz şekeri ekliyoruz. Baharat olarak 2 dal kekik, 2 çay kaşığı tuz ve 2 çay kaşığı karabiber ekleyin. 4 su bardağı suyu ekleyip, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Yüksek ateşte bir süre pişirdikten sonra, ocağın altını kısıp 10 dakik daha pişirelim.

Pürüzsüz olana dek çorbayı el blendırından geçirin. Bir tavada 3 çorba kaşığı susamı, renkleri altın-kahverengiye dönene kadar kavurun. Kavrulmuş susamın 1/3’ünü ve 1 bağ fesleğenin yapraklarını robota koyup üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyip robotu 1-2 dakika boyunca, arada durdurarak çalıştırın. Karışım iyice özdeşleşip pürüzsüz bir hale gelince robottan çıkarın ve ayırdığınız susamı da ekleyin.

Kaseye çorbayı koyduktan sonra kaşıkla yeşil yağınızdan gelişigüzel damlatın. Üzerine birkaç ince dilim dil peyniri yerleştirip çorbanın sıcağıyla erittikten sonra servis edin. Afiyet olsun.