AVRUPA Futbol şampiyonasında finalin adı belli oldu. İspanya’yı penaltı atışlarıyla saf dışı bırakan İtalya’nın finaldeki rakibi İngiltere oldu. Final maçı 11.07.2021 Pazar günü saat 22.00’da oynanacak. İngiltere’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final mücadelesindeki rakibi Danimarka’ydı. Turnuvanın yarı final ayağına kadar büyük bir özveriyle ve iyi bir plana sahip olan Danimarka’nın buraya kadar gelebileceğini ön görenlerin sayısı iki elin 10 parmağını geçmez denecek kadar azdı. İlk maçında takımın belki de en kritik oyuncusu olan ChristianEriksen’in sahada sağlık problemi yaşamış olmasına rağmen. Bu olaydan sonra Eriksen olmadan yola devam eden Danimarka, oynadığı futbolla ve takım olgusuyla bir bütün olarak hareket ederek yarı finale kadar geldi.

İngiltere-Danimarka arasında oynanan maçın mutlak favorisi İngiltere’ydi. İngilizler Danimarka maçına kadar mağlubiyeti bir kenara bırakalım, kalelerinde gol bile görmemişlerdi. Defans, orta saha ve forvet bölgesinde bir birbirinden değerli futbolcuları olan İngilizler, Danimarka karşısında adeta ecel terleri döktü. Ancak bireysel anlamda çok yetenekli bir takım olan İngilizler herhangi bir sürprizin yaşanmasına izin vermeyerek Danimarka engelini aştı ve adını finale yazdırdı. Danimarka, İngiltere ağlarına bir gol bırakarak böylece İngiltere’nin bu turnuvadaki gol yememe unvanını elinden almış oldu. Golü frikikten bulan Danimarka, bu turnuvada atılan ilk frikik golünün de sahibi oldu.

Bir övgü de Danimarka hocası KasperHjulmand için söylenmesi gerekiyor. Bu kadrodan nasıl verim alacağını çok iyi analiz etmiş ve takımından maksimum verimi en iyi şekilde aldı. Özellikle ChristianEriksen’nin talihsiz olayı sonrasında hiçbir bahane üretmeksizin her zaman başka planlara hazırlıklı olmanın önemini bizlere göstermiş oldu. Ana plandaki en kritik öneme sahip olan futbolcusunun yaşadığı talihsizliğe rağmen B planını devreye soktu ve yoluna öyle devam etti. Danimarka’da 2000 doğumlu MikkelDamsgaard’ı oynatmak için hiç tereddüt göstermedi. Ters ayaklı kanat bek pozisyonunda İtalyan Spinazzola ile beraber turnuvaya damga vuran isimlerin başında Danimarkalı JohakimMaehle odu. KasperHjulmand bu turnuvadaki iyi hocaların başında yer alan, adından söz ettiren bir isim olmayı başardı.

İngiltere uzun süredir hasret kaldığı finale nihayet kavuştu. Danimarka maçında tartışmalı bir penaltıyla finale yükselen İngiltere’nin İtalya karşısında neler yapacağı merak konusu. Uzun süredir takım olma konusunda problem yaşayan İngilizler bu sorunu aşmış gibi görünüyor. Sahada her türlü organizasyonu rahatlıkla yapabiliyorlar. Hücum anlamında çeşitlilikleri oldukça fazla ve her türlü varyasyona uygun şekilde oyuncu profili mevcut. İtalyanların da durumları hemen hemen aynı ancak bireysel anlamda hücum oyuncuları İngilizlerin İtalyanlara göre bir adım önde olduğunu söylersek yanlış olmaz. Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak olan İngiltere ve İtalya arasındaki maç büyük bir çekişmeye sahne olacak.