Bölgemize özgü yemekler arasında köfte birçok şekilde kullanılır. Köfte tek başına ayrı yapılmasının yanı sıra, soslu, kuru, patatesli, patlıcanlı, domatesli, havuçlu olarak da yapılmakta ve farklı lezzetler ortaya çıkmakta. Köfte yemeklerinden biri de fırında domates ile yapılanıdır.

Yemek İçin Gerekli Malzemeler:

1 kg domates

2 adet orta boy soğan

1 demet maydanoz

Yarım çay bardağı ılık su

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Köfte İçin:

400 gram kıyma

1 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Yemeğin Hazırlanışı:

Köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsağı rendeleyip üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, yoğurun. Köfteleri dilediğiniz boyutta elinizle yuvarlayarak, ya da yassılaştırarak hazırlayın.  Domates ve soğanları arzunuza göre ince halka şeklinde doğrayın. Maydanozu irice kıyın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Tabanına bir sıra domates yerleştirin.

Daha sonra soğan ve maydanoz koyun. Üzerine köfteleri ekleyin. En üste bir sıra daha domates dizin. Köftelerin üzerine yarım çay bardağı ılık su gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde tepsiye ekleyin ve üzerini yağlı kağıtla kapatın.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Tepsinin üzerindeki kağıdı alıp, 20 dakika da bu şekilde pişirip servis yapın. Afiyet olsun.