Artık güneşin etkisi git gide azalıyor. Soğuklar kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Dolayısıyla mevsim sebze ve meyveleri de marketlerdeki raflardaki yerine almaya başlıyor. Ispanak da bunlardan biridir.

Güç kaynağı olduğuna inanılan ıspanağı çocuklarımızın yemesi için Temel Reis’e verdiği gücü anlatır ve yemeğini bitirmesini sağlarız. Gerçekten büyük besin değeri olan ıspanak her öğüne yakışan bir yemektir. Birçok çeşidi yapılabilmektedir. Bunlardan biri de fırında ıspanaktır.

Gerekli malzemeler:

2 adet orta boy soğan

1 demet ıspanak (yarım kilo kadar)

4 adet yumurta

1/2 su bardağı krema

2 diş sarımsak

1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağ

1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Yemeğin yapılışı:

Soğanları yemeklik, sarımsakları minik minik doğrayın. Ispanakları ince ince kıyın. Zeytinyağını tavaya alın, kızınca soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 2 dakika kadar soteledikten sonra tereyağını ekleyin. Soğanlar yumuşayınca sarımsakları da ekleyip sotelemeye devam edin. Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca ıspanakları da ekleyip çok öldürmeden hafifçe soteleyin. Ocaktan almadan hemen önce muskat ve tuzunu ekleyin. Ispanakları ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

Fırını 190 derecede ısıtın. Yumurta ve kremayı bir kasede çırpın. Ispanaklar ılıyınca kremalı yumurta karışımını da ekleyin ve iyice karıştırın. Bir fırın kabını iyice yağlayın ve ıspanaklı karışımı içine dökün. Üzerine kaşar peynir serpin ve önceden ısıttığınız fırına verin. Üzeri kızarmaya başlayınca yaklaşık 20 dakika sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.