Akşam yemeğinde hafif bir şeyler olsun diyenlere, etsiz, ekonomik tarifler arayanlara... Patateslerle tazecik ıspanakları bir tarifte buluşturuyor, tüm beklentilerinizi karşılayacak enfes bir akşam yemeği lezzeti geliyor. Sebzelerin lezzetine lezzet katmak için ise beşamel sos ve kaşar peyniri desteğe geliyor. Dilerseniz bu tarifi sadece peynirle beşamel sossuz da deneyebilirsiniz. Ama bu hali çok nefis! Karşınızda üzeri nar gibi kızarmış görüntüsüyle, afiyetle yiyeceğiniz fırında kaşarlı ıspanak yemeği tarifi!Şimdiden ellerinize sağlık!

Malzemeler:

500 gramıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)

4 adet orta boypatates

6 yemek kaşığızeytinyağı

1 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)

1 çay kaşığıkarabiber

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığıun

2 yemek kaşığıtereyağı

1,5 su bardağısüt

Üzeri için:

1 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Püf Noktası

Beşamel sosu hazırlarken sütü azar azar ilave edin ve diğer yandan mutlaka hızlıca karıştırın.

Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine zeytinyağı ilave edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.Temizlenmiş, yıkanmış ıspanakları doğrayın. Ispanakların bir kısmını ilave edip karıştırın. Ardından diğer kısmını, tuz ve baharatları da ekleyerek yaklaşık 4 dakika kadar kavurun.

Yağlanmış borcama ıspanaklı patatesli karışımı aktarın, üzerini spatula yardımıyla düzleştirin. Bir tencerede un ve tereyağını kavurun. Üzerine azar azar süt ilave edin. Bir yandan da karıştırarak topaklaşmasını engelleyin. Yoğunlaşınca beşamel sosunuz hazır.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika pişirdikten sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin.

Yeniden fırına verin, üzeri kızarıp peynirler tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzeri kızarınca yemeğiniz hazır! Fırından dilim bir süre dinlendirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!