Dünya mutfağının başköşesinde patates yer alır. Patates, lezzeti kadar besin değeriyle de birçok hastalık içinde şifa kaynağıdır. Patatesle onlarca yemek türü yapılır, bunlardan biri de nefis lezzetiyle fırında kıymalı patates yemeğidir.

Patatesle ve kıymanın yan yana gelmesiyle ortaya çıkan müthiş tarifi yapacağım. Bu yemek çok pratiktir.  Günümüzde belli oranda işçi çalıştıran işyerlerinde sıkça yapılır. Bunun yanı sıra akşam öğünlerinde de ana yemek olarak sofralardaki yerini alır. Şimdiden herkese afiyetler olsun.

Gerekli Malzemeler:

6 adet patates

250 gr kıyma

5 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

3 diş sarımsak

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Hazırlanışı:

Yemeğe başlamadan önce ilk olarak tavaya sıvı yağı alıp, küp şeklinde doğradığımız soğanları ekleyerek kavuruyoruz. Sonra küçük şekilde doğradığımız yeşil biber ve kırmızı biberi ilave ediyoruz. Sarımsağı da ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Karabiber ve kırmızı biber serpiyoruz. Kıymayı da ilave ederek, kavurmaya devam ediyoruz. Domates ve biber salçasını da atıp üzerine biraz su ilave edip iyice pişiriyoruz.

Patatesleri soyup ince yuvarlak şekilde doğruyoruz ve fırın tepsisine yan yana dizerek döşüyoruz. Üzerine sıvı yağ döküp ardından tuz, karabiber ve kırmızı biber serpiyoruz. Patatesler 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarttığımız pişmiş patateslerin üzerine hazırladığımız kıymalı içi döküp, her tarafına dağıtıyoruz. Yeniden fırına koyup 180 derecede, 15 dakika daha pişiriyoruz. Piştikten sonra servis yapıyoruz.