AVRUPA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile karşılaşan temsilcimiz Galatasaray, rakibine iki maçta da kaybederek Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme turunda veda etti. Temsilcimiz ilk maçı Hollanda’da 5-1’lik skorla kaybederken, İstanbul’daki rövanş mücadelesini de 2-1’lik skorla kaybetti. Bu sonuçlarla birlikte temsilcimiz yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Avrupa ile aramızda olan makas gün geçtikçe açılıyor. Rakip ev sahibi veya deplasman fark etmeksizin sizin üzerinize geliyor. Bunu yaparken de kendi oyunlarından taviz vermeden, rakibe göre şekil almaktan çok “biz ne yapabiliriz?” düşünce yapısıyla sahaya çıkıyorlar. İlk yarının ilk çeyreğinde istekli başladık ancak devamını getiremedik. Bu dakikadan sonra oyunu eline alan PSV Eindhoven, oyunun temposuna da maçın dinamiklerine de hükmederek maçın sonunu getirmeyi başardı. Galatasaray’ın maçtaki tek golü ise istenmeyen adam ilan edilen MbayeDiagne’den geldi. Diagne, Galatasaray’a çok ciddi bir bonservis ücreti ödenerek katılmıştı. Galatasaray’a 31 Ocak 2019’da bir devre arası transfer döneminde dahil olan Senegalli forvet bu dönemde aynı zamanda Süper Lig’in gol kralı unvanının da sahibiydi. Bu maça Diagne ile başlanılması gerektiğini düşünüyorum. Barış Alper Yılmaz genç bir oyuncu. Avrupa’da bir tecrübesi yok. Diagne veya Babel, Barış’ın yerine 11’de başlamalıydı.

Öte yandan bu kadar erken pes etmek doğru değil. Futbol içinde mucizeler barındıran bir oyun. “Biz bitti demeden bitmez” sloganının yaratıcılarından biri de Galatasaray’ın mevcut Teknik Direktörü sayın Fatih Terim. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hırvatlardan 119. dakikada yediğimiz gol ve hemen akabinde 120. dakika da Semih Şentürk’ün ayağından bulduğumuz gol. Başka bir maç aynı turnuvada Çeklere karşı 2-0 mağlup durumdayken son 15 dakikada bulduğumuz gollerle 3-2 galip bitirdiğimiz maç. Bu maçlarda da takımın başında Fatih Terim vardı. İnancı hiç bitmeyen, 90 dakika sahada futbolcusu koşarken kenarda onunla mücadele eden, pes etmek nedir bilmeyen bir adam. Herkes turu Hollanda’da bıraktığımızın farkındaydı. Bu kadar erken teslim olacağımızı kimse düşünmüyordu.