Fuat Bulut/Özel Haber

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçen yıl intihar ederek yaşamına son veren Dindar Gür’ün (26) kardeşi Sidar Gür (24), dün sabah intihar girişiminde bulundu. Abisinin fotoğraflarına baktıktan sonra boğazını kesmeye çalışan genç, kendisine müdahale eden kız kardeşini de yaraladı.

Olay, Silvan’ın merkez Bahçelievler Mahallesi İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde bulunan evde meydana geldi. Alınan bilgiye göre Sidar Gür, geçen yıl Malabadi Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son veren abisinin fotoğraflarına baktıktan sonra kesici aletlerle boynunu kesmek istedi. Olay sırasında evde olan kız kardeşi müdahale edince yaralandı. Baba Müfit Gür, “24 Ekim 2020’de oğlum Dindar Gür intihar etti. O günden sonra oğlum Sidar ilaç kullanıyor. Dün öğlenden sonra eve gelmiş evde bir süre abisinin fotoğraflarına baktıktan sonra kesici aletlerle boynunu kesmek istemiş. O sırada evde olan kızım müdahale ediyor. Ancak kızım da yaralandı. Komşuların haber vermesi üzerine eve geldim. Her iki çocuğum da yaralıydı. Aldım hastaneye götürdüm. Çocuklarımın hayatlarından endişe ediyorum. Lütfen yardım edin” dedi.

20 GÜNDE ÜÇ KARDEŞ İNTİHAR ETTİ

Silvan’da Mayıs ayında intihar eden Mizgin Şimşek’in ağabeyi olan İngilizce öğretmenliği mezunu 26 yaşındaki Muhammed ve 22 yaşındaki kardeşi Rengin Şimşek, 5 Haziran’da evlerinde silahla intihar etmiş, iki gün arayla yaşamlarını yitirmişti.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Silvan’daki intihar vakalarının artması üzene ilçeye inceleme yapan CHP Denizli Milletvekili ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, olayı TBMM gündemine taşımış, intihar vakalarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulması için önerge vermişti.

STK’LAR, SON İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNAN GENCİN BABASI İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Yakın tarihte de kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarını (STK) harekete geçmiş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Tabipler Odası, TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nden oluşan heyet, kentte en çok intiharların yaşandığı ilçede incelemelerde bulunmuştu.

Heyetin görüştüğü isimlerden biri de 28 Ekim 2020 tarihinde Malabadi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden Dindar Gür’ün (26) babası Müfit Gür’dü. Müfit Gür, aynı zamanda dün kendini keserek intihar etmek isteyen Sidar Gür’ün de babasıydı. Müfit Gür, geçen yıl verdiği mülakatta şunları söylemişti:

“Evde tek çalışanım. Asgari ücretle çalışıyorum. İki çocuğum evli, evde 6 çocuğumla birlikte 8 nüfusuz. 3’ü de okul okuyor. İntihar eden oğlum büyük haksızlığa uğradı. 2015 yılında bekçilik sınavını kazandı. Daha sonra iki mülakatı da geçti ama silah alımına çağırmadılar. Bunu sormak için gittiğim dönemin emniyet müdürü ‘bu olayı kurcalama seni yok ederim’ dedi. Oysa ki ben babaydım ve oğlumun işe alınmama sebebini bilmem en doğal hakkımdı. Oğlum bir suç işlemişse, hırsızlık yapmışsa bunu bana söylemeleri gerekmez miydi? Benim oğlum AK Parti üyesiydi ve bugüne kadar karakol yüzü görmemişti. Bu olaydan sonra sürekli ‘hakkım yenildi’ diyen oğlumun psikolojisi bozuldu. Tedavi görüyordu bir süredir. İŞKUR üzerinden bir iki kez 6’şar aylık iş çıktı kendisine. Çalıştıkça mutlu oluyordu. İş bittikten sonra yeniden psikolojisi bozuluyordu. 25 Ekim akşamı eve gelmeyince polise ve savcılığa durumu bildirdik. 28 Ekim’de cesedini Malabadi Köprüsü’nün altında bulduk. Sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanı’ma seslenmek istiyorum. Ben de AK Parti üyesiyim; siyaseten bir karşılık veya beklenti olmadan söylüyorum. Gençlerimize sahip çıkın. Torpille işe almalara son verin. İŞKUR ne için var. İşsiz olanlara öncelik vermesi gerekmez mi? Silvan’da açlık var, yoksulluk ve işsizlik var. Bu gençlere sahip çıkın. Benim canım yandı, başka evlatlar da canına kıymasın.”

Editör: TE Bilişim