Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobane davasında yeni bir soruşturma başlattı. Savcılık, 91 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Polis sabahın erken saatlerinde 13 ilde çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre hakkında gözaltı kararı verilenler arasında eski HDP'li belediye başkan vekilleri, eski belediye başkan yardımcıları, eski parti sayman ve yardımcıları ile eski belediye meclis üyeleri de bulunuyor.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise gözaltına alınanlara "Kobanê olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları, ölen ya da yaralanan PKK'lilerin ailelerine maddi yardımda bulundukları" suçlaması yöneltildi. Savcılık açıklamasında, "91 şüphelinin, Ankara merkezli 13 ilde, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarından 12 Nisan tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir" denildi.

Soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun geriye dönük 10 yıllık araştırma yaptığı da belirtildi. 

GÖZALTINA ALINANLARDAN BAZILARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınanlardan bazı isimler şöyle:

Mersin'de Akdeniz Belediyesi eski Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi eski çalışanları Hasan Çat, Selami Turan ve Ülfiye Özcan ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye çalışanı Metin Kılavuz ve HDP eski Saymanı Zeki Çelik. HDP Adana il yöneticisi Mustafa Bilgiç, Şefik Özbey, Necmettin Aslan.

Editör: TE Bilişim