DİYARBAKIR - 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Günü sebebiyle Dicle Üniversitesi tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adlı bir konferans düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Cumhuriyet Başsavcı V. Mehmet Emin Şen, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, idari personeller, STK temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansta İstiklal Marşı okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. 

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adlı konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karakoç, beş yıl  önce 15 Temmuz günü tarihin gördüğü en büyük ihanet ve saldırılardan birine tanık olan milletimiz, destansı direnişe örnek birlik ve beraberlik ruhuyla 15 Temmuz 2016’da yaşanan karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha kavuşturdu.

Karakoç, “Ülkemizin varlığına, birliğine ve demokrasisine kast eden 15 Temmuz kalkışma girişimini unutmamak, vatanımız uğruna canlarını vermiş aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi anmak, halkımızın demokrasi zaferini bir kez daha vurgulamak amacıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında anma etkinliği düzenledik” dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Şair-Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ise, “Tarihin tekerrür etmemesi için tarihimizi çocuklarımıza çok iyi öğretmemiz lazım.  Rabbim bir daha  bu topraklarda hiçbir gücün bizi yıkmak için,  bizi birbirimizden ayırmak için atacağı bütün adımlara izin vermesin. O adımları atsalar bile omuz omuza vermeliyiz” dedi.

15 Temmuz Şehitleri konulu video sunumu izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Editör: TE Bilişim