DİYARBAKIR - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'da Valilik önündeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Uslu, yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu belirterek, Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin 102'nci yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve heyecanını yüreklerinde hissettiklerini kaydetti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halay Gençlik Spor Kulübü ekipleri, Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından oluşturulan konvoy ile müzik eşliğinde şehir turu attı ve halay çekti.

Milli sporculardan Vali Karaloğlu’na ziyareti

Diyarbakırspor’un karate branşında faaliyet gösteren milli sporcusu Sena Kızılaslan ile Türkiye Kick Boks Milli Takımı sporcusu Hasan Zilan ise, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek çiçek ve milli takım eşofmanı takdim etti.

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, Türkiye Karate Milli Takımı antrenörü Mehmet Yazar Türkiye Kickboks Milli Takım antrenörü Abdullatif Zilan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Karaoğlu milli sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti.

Gençlik Haftasında milli sporcuları ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Karaloğlu, “Spor alanlarında başarılı bir grafik çizerek yükselen bir spor şehri olan ilimiz var. İnanıyorum ki daha da başarılı olacak ve dünya çapında sporda zirve yapan bir kent olacak. Bugün burada Türkiye milli takımlarını ve Diyarbakır’ı başarılı olarak kürsüde yerlerini alarak bayrağımızı göklere çıkartan bu genç sporcularımız, olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek. İnanıyorum ki, bu sporcuların arasından olimpiyat şampiyonları çıkacak “dedi.

“Diyarbakırspor sporun tüm branşlarına yatırım yaptı”

Diyarbakırspor ve milli takım sporcusu Sena Kızılaslan, Diyarbakır gençliğine sağladığı katkılardan dolayı Vali Karaloğlu’na teşekkür ederken, kulübü Diyarbakırspor’un da tüm spor branşlarına yatırım yaparak bu alanda devrim niteliğinde duruş sergilediğini söyledi. Kızılaslan, “Kulüp Başkanımız Siyabend Aydın bizlere ve kentimizin diğer başarılı sporcularına destek olup sahip çıkarak takdire şayan bir duruş sergiledi. Maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlıyor. Kendisinden almış olduğumuz güç ve destekle inşallah Diyarbakırspor’un şanlı mazisine ve büyük misyonuna çok daha büyük başarılar kazandıracağız. Tüm spor kulüplerinin bunu örnek alarak sporun her branşına sahip çıkması ve yatırım yapması lazım” diye konuştu.

Beyoğlu, gençlerle buluştu

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası nedeniyle ilçedeki gençlerle bir araya geldi.

Bağlar Gençlik Merkezi’nde düzenlenen buluşmada Başkan Beyoğlu, gençlerin yoğun ilgisi ve coşkusu ile karşılandı. Pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralının uygulandığı buluşmada gençler, Beyoğlu lehine sloganlar attı.

Renkli geçen buluşmada Başkan Beyoğlu, gençlere çeşitli hediyeler takdim etti, belediyenin imkanlarının her zaman hizmetlerinde olacağını ifade etti.

Sporcular su altında 19 Mayıs’ı kutladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı sporcular ile Dicle Su Sporları Kulübü de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı yaptıkları dalışla kutladı.

Temsili olarak 19 sporcunun yer aldığı ve yaklaşık 2 saat süren etkinlikte, sporcular suyun altında Türk Bayrağı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi flamalarını açarak 19 Mayıs’ı kutladı.

Hazro Kaymakamlığı’na bağlı ekiplerde, gerçekleşen dalış etkinliklerinde yer alarak destekte bulundu.

Editör: TE Bilişim