Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zaferimizin 99. yıl dönümünü kutladı.

“30 Ağustos Zaferi, Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile elde ettiğimiz, istiklalimizi kazandığımız zaferdir. Vatanın, ezanın, bayrağın, milletin istiklalinin tartışılmaz bir şekilde cihanşümul ilanıdır. Millî kurtuluş beratımızdır” diyen Vali karaloğlu, “O gün varına yoğuna, namusuna, canına göz dikilmiş Anadolu insanı, dünyanın bütün imkanlarını kuşanmış düşmana, işgal güçlerine karşı meydan okudu. O gün milletin her bir ferdi namlusuna mermi süren her bir asker; “gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer” denilen bir kahramandı” dedi.

Karaloğlu’nun zafer mesajı şöyle:

“Bugün hep birlikte, barış ve güven içinde yaşadığımız vatan, 30 Ağustos günü canından geçen kahramanların emanetidir. Bugün yapacağımız her doğru iş, bütün varlığını o günlerde feda edenlere borcumuzdur. Sathı vatanda gece gündüz çalışmamız o gün yaşanan varlık yokluk meselesinde milletten, medeniyetten, bayraktan, ezandan ve hayattan taraf olmak davasıdır. Bu davaya, kahraman ecdadımızın aziz hatırasına, istiklal ve istikbalimize bütün varlığımızla sahip çıkmak millî görevimizdir.

Büyük Zaferimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, toprağı bize vatan kılan bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlu olsun.”

Editör: TE Bilişim