Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 1965 yılında dünyaya gelen Taşlı, 17 yaşında evlendirildi ve art arda 3 çocuğu oldu. Eşini, 90’lı yıllarda Antalya'da faili meçhul bir cinayette kaybeden Taşlı, 3 çocukla birlikte yaşam mücadelesi verdi. Yaşadıklarını “büyük trajedi ve zahmetli bir yaşamdı” diye tanımlayan Taşlı, “Ama bununla gurur duyuyorum, başım dik” dedi. 

 Çocuklarını okutmak ve geçinmek için fındık tarlalarında, inşaat işlerinde ve çeşitli işte çalışan Taşlı, siyasete de adım atarak 2014'te Bağlar Belediye Meclis üyesi seçildi. Sistemin kendisinin istenilse de istenilmese de bireyi politikliğe ittiğine değinen Taşlı,  şimdi ise yıllardır yaşadığı mahalleye muhtar adayı olarak kadınların sesi olmak istiyor.

 'İNSANLARI DİNLEMEYİ SEVİYORUM'

 Mahallelerde çalışma yürüterek insanlara yardımcı olmak istediğini söyleyen Taşlı, "İnsanlarla konuşmayı, dertlerini dinlemeyi seviyorum. Küçüklüğümden beri de bu mahalledeyim ve herkes beni tanır bana ‘Gule’ diye seslenirler. Şimdi kendi mahallemde çalışma yürütmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Eşit temsiliyetin önemini vurgulayan Taşlı, "Eğer bir erkek yapıyorsa ben de yapabilirim. Bakıldığında erkekler bir kere eziliyorsa, kadınlar 3 kere eziliyor. Kadınlar dışarıdaki işten eve geliyor bu sefer evde işler başlıyor fakat erkekler bunu yapmıyor. Çocukların, bakımlarını da kadınlar üstleniyor" sözleriyle kadınların iş yüküne değindi.

35 yıldır bu mahallede erkeklerin muhtarlık yaptığını kaydeden Taşlı, "Bu sefer de kadının rengi olsun. Kadının elinde olsun alanlar. 50 alan varsa neden 25’i kadının elinde olmasın. Kadınlar da erkekler gibi çalışabilir, elini taşın altına koyabilir, o efor ve enerjiyi sarf edebilir. Hatta ben inanıyorum daha fazlasını bile yapabilir. Çünkü kadın elini neye atarsa oradan başarıyla çıkıyor" sözleriyle kadınların yaşamı güzelleştirdiğini söyledi.

Kadının rengiyle 7 Haziran’da başarıya ulaşmak istediğini belirten Taşlı, "Bugün baktığımızda kadınlara her alandan saldırı var, kadınların katilleri iki ay da serbest bırakılıyor. Kadınlar her yerde birliğini oluşturmalı. Eğer ki oluşturursa bu kadın cinayetlerinin önüne geçeriz. Kadının bakış açısıyla dünyaya bakmalıyız" dedi.

 Yasaklardan sonra aile ve esnaf ziyaretleri gerçekleştireceğini sözlerine ekleyen Taşlı, kadınların desteğini beklediğini belirtti.

Editör: TE Bilişim