İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Eylül ayında “Mobil Trafik Eğitim TIR’ı Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalanmıştı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğüne bir adet tır tahsis edilmişti. Söz konusu TIR’ın modernizasyonu sağlandı. Mobil Trafik Eğitim TIR’ı öğrencilerin ilgisini çekecek görsellerle ve trafik işaretleriyle süslenirken, ses sistemi, akülü çocuk arabaları, LCD televizyon, minyatür trafik işaretleri ve minyatür trafik lambaları, ikaz dubası, minyatür futbol kalesi, futbol topu ve 115 metrekarelik baskılı trafik eğitim brandası ile trafik eğitimleri vermeye uygun hale getirildi.

12 ilde 5 bin 584 öğrenciye eğitim verildi

Mobil Trafik Eğitim TIR’ı ile şimdiye kadar Bolu, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat olmak üzere toplam 12 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 120 okulda 5 bin 584 ilkokul öğrencisine trafik eğitimi verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilen ikinci tır da yenileme işlemleri tamamlanarak, Mobil Trafik Eğitim TIR’ı haline dönüştürüldü. İkinci Mobil Trafik Eğitim TIR’ı ile 11 Kasım’dan itibaren Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kayseri gibi şehirlerde bulunan ilkokul öğrencilerine trafik eğitimleri verilmeye başlanacak.

Mobil Trafik Eğitim TIR’ında 20 öğrenci sınıf ortamında teorik ve uygulamalı olarak trafik güvenliği konusunda eğitim görebilirken, tır içerisinde bulunan iki adet LCD televizyon sayesinde çocuklara temel trafik eğitimleri veriliyor. Eğitim brandası ve akülü araçlarla tır yakınına kurulan trafik eğitim parkuru sayesinde okul geçit görevlileri ve eğitici personelle birlikte öğrencilere yaya geçitlerini kullanma, karşıdan karşıya geçme kuralları, okul geçitlerini kullanma kuralları, geçiş önceliği bulunan araçlara yol verme kuralları, geçme ve geçilme kuralları öğretiliyor. (İHA)

Editör: TE Bilişim