İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’a yeni bir 6 aylık avukat görüş yasağı verildiği öğrenildi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Öcalan’a 13 Nisan’da verilen 6 aylık avukat görüş yasağının 18 Ekim’de sona ermesinin ardından Bursa İnfaz Hakimliği’ne görüş başvurusunda bulunan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleriyle görüşmek istediklerini ve varsa görüşmelerin neden sağlanmadığının taraflarına bildirilmesini istedi. Bunun üzerine hakimlik, avukatlara verdikleri cevapta herhangi bir görüş yasağının olmadığını aktardı. 

26 Ekim’de hakimliğe tekrar başvuru yapan avukatlar, “Avukat görüş yasağı yoksa biz neden müvekkillerimizle görüşemiyoruz?” diye sordu. Avukatların sorusunu yanıtlayan hakimlik, Abdullah Öcalan’a 21 Ekim tarihinde kesinleşen yeni bir 6 aylık “avukat görüş yasağı” cezası verildiğini belirtti.

Avukatlar, verilen bu cezanın içeriğinin kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek, Hakimliğin bu kararına itiraz edeceklerini aktardı.

Öcalan, avukatlarıyla en son 7 Ağustos 2019 tarihinde görüşürken, kardeşi Mehmet Öcalan’la en son 25 Mart 2021’de “kesintili” bir telefon görüşmesi yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim