Haber/Fuat BULUT

Nasıranlı’nın CHP’ye geçişi nedeniyle Genel Merkez’de tören düzenlendi.  Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nasıranlı’ya parti rozetini taktı.

Nasıranlı, “Son süreçlerde parti içinde ciddi sorunlar ve tartıştığımız noktalar vardı. Bunu geçmişten bu yana yüksek sesle dile getirenlerden biriydim. Sonuçta süreç sizi bir yere getiriyor. Birçoğunun ayrılmak istediğini de biliyorum” dedi.

Nasıranlı, CHP’yi tercih etmesinin sebebini ise şöyle açıkladı:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dik duruşu ve özellikle helalleşme söylemini samimi buldum. Sıraladığı ve ayrıntılandırdığı konular hassasiyet duyduğumuz noktalar. Birlikte yürümek, desteklemek, kadroları güçlendirmek için CHP'yi destekleme kararı aldık.”

Cevdet Nasıranlı Kimdir ?

1980 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu Diyarbakır Yahya Kemal Beyatlı İlkokulunda, ortaokulu Diyarbakır Kazım Karabekir’de liseyi ise Diyarbakır Yunus Emre Lisesi’nde tamamladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördükten sonra Diyarbakır’a döndü. Diyarbakır’da 10 yıldır serbest avukatlık yaptı. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı ve Medeniyet Derneği Diyarbakır Yönetim Kurulu Üyeliği, MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyor. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Diyarbakır İli, Kayapınar İlçesi Belediye Başkan adayı oldu. 2011-12 yıllarında AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Editör: TE Bilişim