Mensure AÇIK/ÖZEL

DİYARBAKIR - Covid-19 pandemi sürecinde otomobil üretimi tüm dünyada yavaşladı. Otomotiv sektöründe birçok fabrika frene bastı. Üretim durunca insanların sıfır araç bulmak neredeyse imkânsız haline geldi. İkinci el otomobil fiyatlarındaki artışın en önemli sebebi de sıfır araçların piyasaya yeteri kadar girmemesi.

İkinci el araç fiyatları, 2020 yılında artış gösterdi. Geçen yıla oranla, aynı segment araçların fiyatlarında, bu yıl 15- 20 bin liralık bir artış var. Fiyat artışının sebebi ise internet sitelerindeki ilanlar oldu.

Pandemi sürecinde otomobil fiyatlarında yaşanan artışın alıcının da satıcının da kolunu bağladığını belirten Oto Galerici Gürhan Yıldız, korona virüs salgınıyla birlikte otomobil piyasası da bundan nasibini aldığını söyledi.

 “2 ay iş yapamadık”

Pandemi süreci başladığından beri araba fiyatlarının yükselişini zapt edemediklerini dile getiren Gürhan Yıldız, “Herkes gibi biz de iki ay iş yapamadık. Yaklaşık iki aydır dükkanlarımızı açtık. Ama toparlanamadık. Her gün araba fiyatları değişebiliyor. Bu durum bizim açımızdan sıkıntılı bir olay” diye konuştu.

Yıl başından bu yana yüzde 80 oranında araçlarda artışın yaşandığına dikkat çeken Yıldız, “Fiyatları biz bile artık kestiremiyoruz. Vatandaşlarda bizlerde şikâyetçiyiz. Araç fiyatlarında artışların yaşanması alıcının da satıcının da kolunu bağladı. Sıfır araç olmayışı, döviz kurumu ve altının yükselişi piyasayı fazla etkiledi. Bizim dışımızda birçok kişi araba alım ve satım işine girmiş durumda. Herkes gibi bizde normal hayata dönmeyi bekliyoruz “dedi.

Editör: TE Bilişim