Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel "Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı" diyerek tehlikenin devam ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Alman basınına göre Ahrweiler bölgesinde 1,300 kişiden haber alınamıyor. Ancak bu kişilere ulaşılamıyor olması zarar gören telefon hatlarından kaynaklanıyor olabileceği yorumları yapılıyor.

Alman yerel hükümet yetkilisi Roger Lewentz, SWR televizyonuna yaptığı açıklamada "Hala 60 civarında insanın kayıp olduğunu düşünüyoruz ancak insanlara bu kadar uzun süre ulaşamadığınızda en kötü senaryoyu düşünmek zorunda kalıyorsunuz" dedi.

Koblenz polisi dün Twitter’dan yaptığı açıklamada Bad Neuenahr-Ahrweiler kentinde birçok evin çöktüğü, bazı evlerin de çökme tehlikesi altında bulunduğunu, bölgede hayatını kaybedenlerin olduğunu duyurdu.

Açıklamada yaklaşık 50 kişinin evlerin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediği aktarılarak, birçok kişinin de arandığı kaydedildi.

Daha önce Adenau şehri yakınlarında Schuld kasabasında 6 binanın çöktüğü bilgisi paylaşılmıştı. Bu kasabada arananların sayısının ise 70’e yükseldiği aktarıldı.

Öte yandan Kuzey-Vestfalya eyaletinin Hückeswagen kentinde insanların botlarla evlerinden tahliye edildiği bildirildi.

Leverkusen kentinde ise elektrik kesintisinden dolayı bir hastanedeki 468 kişinin tahliye edildiği ifade edildi.

Şu ana kadar hayatını kaybedenlerden ikisinin itfaiye eri olduğu açıklandı.

Editör: TE Bilişim