Haber Oya Timuroğlu Boysan

ANTALYA’DAKİ Doğu ve Güneydoğulu iş insanlarının kurduğu Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (ANT-BEYDER) sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Erşari’nin öncülüğünde bir ilk ve ortaokulun masa ve sıraları verniklendikten sonra boyandı.

Çin’in Vuhan Eyaleti’nde ortaya çıkan koranavirüs (Covid -19) kısa sürede tüm dünyaya yayıldı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın ilan edildi. Virüsün Türkiye’ye de yayılmasıyla birlikte eğitim öğretime ara verildi. Bu nedenle okullar, uzun süreden bu yana kapalı bulunuyor. Antalya’da sosyal medya üzerinden başlatılan  #eğitimekatkıiçinbirfırçadasensür projesine, ANT-BEYDER yönetimi kayıtsız kalmadı.

ANT-BEYDER Genel Sekreteri ve Basın Yayın Sorumlusu Hakim Ucan, yaptığı açıklamada başta Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Erşari olmak üzere Başkanı Necat Pekince başkanlığında dernek Başkan Yardımcısı M. Emin Ekinci, Yönetim Kurulu üyeleri Şakir Ekinci, Ali Onur, Şemsettin Özcan, Ramazan Görgülü, Hüseyin Turan ile projeye destek verdiklerini söyledi.

Ucan, Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği olarak örnek teşkil eden bu ve bu gibi projelere destek sunmaya devam edeceklerini, derneklerinin ilk görevlerinden birinin eğitime katkı sunmak olduğunu ve okul yönetimlerinin gösterdiği misafirperverliğe sonsuz teşekkür ettiklerini ifade etti.

Sıra ve masaları verniklenerek boyanan Aslanlar İlkokul ve Aslanlar İmam Hatip Ortaokulu Okul müdürleri Zekeriya Özcan ve Emel Polaterce, ANT-BEYDER yönetimine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim