Koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya gidileceğini açıkladı. Tam kapanma sonrası ayakkabı boyacıları da geçim derdine düştü.

Ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlayan Emin Öner, kapanmayla birlikte işsiz kalacağı için ailesine nasıl bakacağı konusunda kara kara düşündüğünü söyledi. Salgının yayılmaması için tedbirlerin yerinde olduğunu fakat iş yapamayacağını dile getiren Öner, “Elektrik, su, doğalgaz bunlar hepsi masraftır. Çocukların masrafı da buna eklenirken baya bir harcama oluyor. Kapanmayla birlikte işsiz kalırsam, nereden getirip geçimimi sağlayacağım? Para yok, mağduruz. Keşke belli saatlerde açıp kapatsaydılar. Halk olarak mağduruz” diye konuştu.

Kapanmayla birlikte geçinme noktasında güçlük çekeceklerini belirten Cabbar Çalışır, “Biz evimize kapanırsak nasıl yaşayacağız? Böyle giderse insanlar intiharın eşiğine gelir. Bu kapanma sürecinde para bulup nasıl geçineceğim” diye konuştu.

3 tekerlekli el arabasıyla taşıma yaparak geçimini sağlayan Mehmet Emin Çalkan ise kapanmayla birlikte iş yapamayacağından dolayı geçimini sağlamakta zorlanacağını ifade etti. Normal süreçte bile iş olmadığından kaynaklı sıkıntı yaşadığını belirten Çalkan, “Tam kapanmayla birlikte ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yardım edilmesi lazım ama yapmıyorlar” dedi. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim