Fuat BULUT/ÖZEL

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi’nde ikamet eden Zaman Taşkıran adlı vatandaş, DEPSAŞ’ın 30 günde kendisine gönderdiği üç ayrı faturayla şaşkına döndü. Konuyu yargıya taşıyacağını belirten Taşkıran, “DEPSAŞ’ın yaptığı dünyada görülmemiş bir uygulamadır” dedi.

Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Zaman Taşkıran, aboneliğin ev sahibi Mehmet Basın üzerine olduğunu ifade ederek, 2 Eylül 2020 ile 2 Ekim 2020 tarihleri arasında kendisine üç ayrı fatura düzenlendiğini söyledi. İlk faturanın 86.70 TL, ikinci faturanın 225.80 TL, üçüncü faturanın da 59.40 TL olarak düzenlendiğini belirterek, DEPSAŞ’a 373.10 TL borçlandığını ifade etti.

“Yargı gerekeni yapacaktır”

Elektrik faturasını yazmaya gelen sayaç görevlisine durumu izah ettiğini ancak buna rağmen kendisine üçüncü faturanın kesildiğini belirten Taşkıran, “Görevli beni hiç dinlemedi bile. Yapılan yanlış düzeltilsin veya düzeltilmesin, haksızlığı kabul etmiyorum. Sonuç da ben bir DEPSAŞ abonesiyim. Tükettiğim bir enerji var ve aylık olarak tek fatura düzenlenmesi gerekiyor. Telefonla durumu yetkililere izah etmeme rağmen düzeltme yapılmadı. Yargıda hesaplaşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim