HABER/Fuat BULUT

Diyarbakır Sağlık-Sen’de uzun yıllar görev alan Ahmet Demirel, bu ay 5. Olağan Genel Kurulu’nu yapacak olan Diyarbakır Sağlık-Sen yönetimine “Azizler Hareketi” olarak talip olduklarını açıkladı.

Diyarbakır Öğretmenevi’nde basın açıklaması yapan Ahmet Demirel ve bir grup sağlık emekçisi, daha iyi bir yönetim daha iyi bir temsiliyet için aday olduklarını ifade etti. Demirel, sağlık emekçilerinin öneminin son iki yıldaki pandemi sürecinde ortaya çıktığına vurgu yaparak, “Bu bağlamda sağlık neferlerinin aldıkları rol ile sahada büyük bir özveri ile çalışmaları takdire şayandı. Pandeminin etkilendiği bir diğer sektör de sosyal hizmet çalışanları oldu. Sosyal hizmet çalışanlarının özellikle yaşlı bakım evlerinin izolasyon ve bakımlarında gösterdikleri çabalar sonucunda pandemiyi en az hasarla atlatan ülkeler arasında yerimizi aldık. Sosyal hizmet çalışanları yatılı kuruluşlarda ailelerinden uzak haftalık vardiyalar halinde çalıştı. Ancak sorunları günbegün artan sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için uygun görülen  toplum tarafından alkışlama ve bir kaç takdir cümlesinden öteye geçmedi. Başta ücret ve sosyal haklar olmak üzere hiç bir gelişme kaydedilmedi veya çok az yol alındı” dedi.

 Yakın zamanda gerçekleşen Diyarbakır Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu ifade eden Demirel, amaçlarının daha iyi bir yönetim daha iyi bir kurumsal temsiliyet olduğunu dile getirdi.

Demirel, “Diyarbakır gibi 33 medeniyete beşiklik yapmış kadim bir şehre hizmet veren sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla dertlenmek, çözüm önerileri geliştirmek, sorun ve sıkıntılarını gidermek için aday olmaya karar verdik” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim