HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü kente yapacağı ziyaret öncesinde güvenlik toplantısı için Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman HDP önünde evlat nöbetinde olan ailelerle görüştükten sonra kentten ayrıldı.

Bakan Süleyman Soylu’yu  havaalanında karşılayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Soylu ile görüşerek belediyenin hizmet çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan Soylu; kentte yaptığı güvenlik toplantısı sonrası674 gündür HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelerle görüştü.Ailelerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma gününü işaret ederek sürpriz açıklanacağı müjdesi verdi. Aileler, Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği günü iple çekiyor. Dağa götürülen Doğan Güger için eyleme katıldığını belirten anne Sultan Güger, 4 Ekim 2015’te oğlu kandırılarak dağa kaçırıldığını kaydetti.

Anne Güger, “6 yıldır haber aramıyorum ne arıyor ne de soruyor. Bir buçuk yıldır buradayım hiçbir güç beni buradan kaldıramaz, oğlumu almadan gitmiyorum. Ben siyaset yapmıyorum siyaseten de anlamıyorum. Benim dava çocuğum kimseden mal mülk istememişim çocuğumuz istiyorum. Allah’ın izniyle birer birer geliyorlar, inşallah bize de sıra gelecek. İçişleri bakanımız gelmişti onunla görüştük, 'müjdemiz var' dedi, herhalde Cuma günü söyleyecekler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cuma günü burada olacak müjdeyi o bize verecek, vereceği müjdeyi bekliyoruz. Ailelerden birinin çocuğu gelecek ama kim olduğunu bilmiyoruz, inşallah darısı bütün annelerin olsun, çocuk hasretiyle dayanılmıyor” dedi.

Editör: TE Bilişim