Van’ın Edremit ilçesinde 16 Ağustos’ta 3’üncü kat bir evin balkonundan düştüğü ileri sürülen ve ağır yaralanan 16 yaşındaki R.K., konuştu. Vücudunun birçok yerinde kırıklar oluşan ve kaldırıldığı hastanede tedavisi süren R.K., ev sahibi olan Uğur A. tarafından itildiğini ileri sürdü. R.K., uyuşturucu madde kullanan, satışını yapan ve kendisine madde kullandıran Uğur A. hakkında daha önce birçok kez şikayetçi olmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. 

 Uğur A. tarafından uyuşturucu maddeye alıştırıldığını ve 8 ay boyunca tedavi gördüğünü ifade eden R.K., Uğur A. ve çevresi ile ilişkisini kestiğini ancak 16 Ağustos’ta bir minibüse bindirilerek kaçırıldığını kaydetti.

 'YARDIM İSTEDİM'

 R.K., yaşadıklarını şöyle anlattı: “Ben bu şahısla ilişkimi kopardım. O gün amcamın evinden kendi evime geçmek için otobüs durağına geçtim. Uğur A., ablası, ablasının eşinin içinde olduğu minibüs durağa yanaştı. Ben minibüsü servis zannettiğim için bindim. Onları fark edince inmek istedim ama bırakmadılar. Beni evine götürdü. Evde Uğur A. ve yakınları gece alkol aldı. Benim de içmemi istediler. İçmedim. Sabah çıkıp evime geçmek istedim ama gitmeme izin vermediler. Ben de balkonun olduğu kata çıkarak hava almak istedim. Demir korkulukları tutmuştum. Uğur A. arkadan gelerek sert bir şekilde beni itti. Düşmemek için demir korkuluklara tutunmaya çalışarak yardım istedim. Kendimi yerde buldum.” 

R.K., Uyuşturucu madde satmak ve kullanmak ve fuhuşa zorlama suçlarından Uğur A. hakkındaki şikayetlerin sonuç vermediğini söyledi.

FUHUŞ VE UYUŞTURUCU ÇETESİ

 R.K.’nin annesi Pınar A., kızını uyuşturucu çetesinin elinden kurtarmak için 3 yıl boyunca mücadele ettiğini, bu kişiler hakkında gerekli suç duyurusunda bulunduğunu ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. Uğur A.’nın kadın ve çocukları fuhuşa sürüklediğini sözlerine ekleyen Pınar A., “Çocuklara madde kullandırıyor. Bu sadece kızımın sorunu değil, toplumsal bir sorun. Ben, bu insanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Ne kızım ne de başka kadın ve çocuklar hayatlarından olmasın. Kadın cinayetlerine artık yeter diyorum. Bu ülkede kadınsan, çocuksan, ağaçsan zarar görüyorsun. Ülke bataklığa doğru gidiyor. Her gün bir kadın balkondan atılıyor. Çocuklarımız uyuşturucu bataklığına sürükleniyor. Kimse elini kolunu sallayarak başkalarının çocuklarını öldüremez” diyerek failin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

 ŞİKAYETÇİYİM

 R.K.’nin babası Şemsettin K. de, kızının geçen yıl Uğur A. tarafından 15 gün alıkonduğunu ve bu kişiler hakkında şikayetçi olmalarına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Şemsettin K., “Kızımı balkondan atan Uğur A.’ dan şikayetçiyim. Onun serbest bırakılmasını anlamış değilim. Ben 3 yıldır bu insanlarla uğraşıyorum her kuruma dilekçe verdim, kimse bana yardım etmiyor” dedi. (M.A)

Editör: TE Bilişim