Oya TİMUROĞLU BOYSAN

Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği 1. Olağanüstü Genel Kurulu’nu  gerçekleştirdi. Yapılan seçim de Necat Pekince yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu genişletildi ve yönetime de toplam 32 kişi yer aldı.

Yapılan seçim sonrası görüşlerini bildiren Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu, derneklerinin olmazsa olmazının eğitime ağırlık vermek olduğunu ve bunun içinde ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söylediler.

En önemli faaliyetin maddi manevi ihtiyaç sahip öğrencilere burs yardımında bulunmak olduğunu dile getiren yönetim kurulu üyeleri,  “Derneğin amacı yardımlaşma adına iş sahibi hemşerilerimiz ve ihtiyaç sahiplerinin arasında bir köprü kurmak. Dayanışmayı perçinleştirmek için sosyal etkinlikler düzenleyip, Antalya’da ulaşılabilir bütün resmi kurumlarla, insanlık adına tüm faaliyetlerde bulunmaktır” dedi.

865 Üyesi bulunan Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Antalya’da bulunan 37 bin dolayındaki Batmanlıdan, en az 10 binine ulaşarak üye yapmayı hedefliyor.

Derneğin çalışmaları

Şuana kadar 125 taziye ziyaretine giden dernek yönetimi ve üyeleri, 150’ye yakın düğüne de gidip çiftlerin mutluluğuna ortak oldu. Ayrıca 5 üniversite öğrencisine burs temin eden dernek, hukuk bölümünü okuyan bir kız çocuğuna da maddi ve manevi destekte bulunuyor.

Antalya Batmanlılar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kurulduğu günden bu yana, kendilerine yardımda bulunan iş sahibi ve esnaflara plaket de takdim etti.

Birçok resmi kuruma da ziyarette bulunan dernek, yardımlaşma ve dayanışma gecesi de düzenledi. Yapılan yemekli geceye, 900 kişinin katılmasının yanı sıra Batmanlı sanatçılar da ayrı bir coşkuyla gecede yerini aldı. Dernek son olarak engellilerle kahvaltıda buluştu.

Derneğin yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Başkan Necat Pekince, Başkan yardımcıları Emin Ekinci ve Hayri Türkay, Genel  Sekreter  A. Hakim Ucan olurken, yönetim kurulundaki diğer isimler ise şöyle oldu:

Emin Üner, Şemşetin Özcan, Lokman Aslan, Hüseyin Turan, Ramazan Avcı, Mazhar Demir, Ramazan Keskin, Hasan Doğan, Orhan Uluç, Sadık Ay, Hasan Gültekin, Bayram Pekince, Hüseyin Uluk,  Cengiz Balcı, Sirac Kurt, Volkan Akın,  Kahraman Ağırman, Metin Çelik, Süleyman Aydın, Mazlum Doğmuş, Celalettin Yılmaz, Ali Onur, Aydın Eğer, Şakir Ekinci, Veysi Değirmenci, Yılmaz Baytar,  Orhan Erşari, Arif Ertekin.

Editör: TE Bilişim