Dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyunu olan Bejan projesini geliştiren, Batman ve Diyarbakır merkezli Erkam Yazılım Şirketi, ikinci oyununu piyasaya sürdü. Bejan projesi kısa sürede büyük bir ilgi gören Erkam Yazılım, 2. oyunu olan ‘BejanGog’ oyunu için iddialı. Apple Store ve Play Store’de ücretsiz olarak indirilebilecek olan ‘BejanGog’ Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça dil destekleri sunuyor. Erkam Yazılım’ın CEO’su Behmen Doğu, oyun için hedeflerinin 1 milyonu geçmek olduğunu söyledi.

Dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyunu olan Bejan, piyasaya çıkmasının üzerinden kısa süre geçmesine rağmen ciddi bir ilgi gördü. Batman ve Diyarbakır merkezli Erkam Yazılım tarafından geliştirilen Bejan Oyun, kısa sürede dünyanın birçok ülkesinde indirilirken, halen indirilmeye devam ediyor. Bejan Çizgi Film, Bejan Eğitim Seti ve Bejan oyuncak olmak üzere 4 farklı alanda piyasa çıkan Bejan projesinin sahibi Erkam Yazılım, yoğun ilgi gören ilk projelerinin ardından 2. oyunu olan ‘BejanGame’yi piyasaya sürdü. Apple Store ve Play Store’de ücretsiz olarak indirilebilecek olan ‘BejanGog’ 4 ve üzeri yaş grubuna hitap ediyor. “BejanGog”, Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça dil destekleri sunuyor. Bir labirent oyunu olan “BejanGog” oldukça eğlenceli bir oyun.

‘BejanGog’ Erbil’de tanıtıldı

Batman, Diyarbakır ve İstanbul’da ofisleri bulunan Erkam Yazılım Şirketi, geçtiğimiz hafta Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Erbil kentinde “BejanGog” projesinin tanıtımını yaptı. Bölgedeki basın kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Erkam Yazılım’ın CEO’su Behmen Doğu, geliştirdikleri ikinci oyunları ile ilgili bilgi verdi.

Behmen Doğu, projelerinin dünya çağında yoğun ilgi gördüğünü ve ikinci oyunları olan “BejanGog’u piyasaya sürmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. “BejanGog”un bir labirent oyunu olduğunu ve Kürtçe, Türkçe, İngilizce, Arapça ve Rusça dil destekleri olduğunu ifade eden Doğu, oyunun oldukça eğlenceli olduğunu ve büyük bir ilgi göreceğini söyledi. Doğu “Ücretsiz olarak indirilebilen ‘BejanGog’ için hedefimiz 1 milyonugeçmek. Çünkü oyun hem alternatif dil seçenekleri sunuyor, hem ücretsiz hem de çok eğlenceli bir oyun” şeklinde konuştu.

‘Bejan Hasankeyf’te’ yolda

Erkam Yazılım olarak ‘BejanHasakeyf’te’ adlı üç boyutlu animasyon sinema filmi projesine hazırlandıklarını ve proje için büyük bir hazırlık içinde olduklarını söyleyen Doğu, “Bu konuda çok iddialıyız. Çünkü ‘Bejan Hasankeyf’te’ isimli animasyon sinema filmimiz Türkiye’nin en büyük animasyon sineması özelliğine sahiptir. Bu animasyon sinema filmimiz Kürtçe, Türkçe ve İngilizce dil seçenekleri ile önümüzdeki yıl gösterime girecek. ‘Bejan Hasankeyf’te’ Türkiye’nin en büyük online oyunu olarak hayata geçireceğiz. 30’a yakın karakteri oyunda da kullanarak bu şekilde büyük bir marka değeri yaratmak istiyoruz. Pandemiden dolayı yazılım ve animasyon sektörünün önemi daha iyi anlaşıldı. Hedefimiz Bejan2ı uluslararası bir marka haline getirmektir. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde temaslarda bulunduk. Film bittikten sonra önümüzdeki yıl Kürdistan Bölgesi’ndeki sinemalarda da gösterime koymak istiyoruz” dedi.

Çok dilli olarak çocuklara anadillerini eğlenceli şekilde öğretmeyi hedefleyen Erkam Yazılım, sinema filmi, oyun, eğitim setleri ve oyuncak olmak üzere 4 ayaklı bir projeyi piyasaya sürdü. Behmen Doğu şunları söyledi: “Bu alanda önemli bir aktör olmak istiyoruz. Sinema filmi ekibimiz çok güçlü. Müzikal ve aksiyon kısmı konusunda çok iddialıyız. Filmdeki mekanları film yayına girdikten sonra eş zamanlı olarak online bir oyun platformu olarak da kullanacağız. ‘Bejan Hasankeyf’te sineması projesindeki mekanların sayesinde Türkiye’nin en büyük online oyun platformunu kuracağız.”

Editör: TE Bilişim