HABER MERKEZİ

Bağlar Kaymakamlığı’na bağlı Aile Destek Merkezleri tarafından hazırlanan Aşure Günü etkinliğine katılan Başkan Beyoğlu, aşurenin hazırlanmasında emeği olan minik aşçılarla sohbet ederek duyarlı davranışları ve çalışkanlıklarından dolayı çocukları, ailelerini ve merkezin çalışanlarını tebrik etti.

Eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte vatandaşlara aşure dağıtan Başkan Beyoğlu, Aile Destek Merkezi yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Allah, Müslümanlara yeni Kerbela’lar yaşatmasın”

 Başkan Beyoğlu,  İslam alemi için mübarek sayılan Muharrem Ayı ve Aşure Günü ile Müslümanların ortak matemi olarak değerlendirilen Kerbela Olayı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Beyoğlu, “Müslümanlar için mübarek sayılan bir zaman dilimi içerisinde yer alıyoruz. Muharrem Ayı orucumuzu ve ibadetlerimizi eda ediyoruz. Aşure Günü de bu ayla özdeşleşmiş güzel bir ikram ve yardımlaşma örneğidir. Tabi bir de bu ayda gerçekleşmiş olan Müslümanların ortak hüznü ve matemi olarak değerlendirdiğimiz Kerbela Olayı. Peygamber efendimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve kendisiyle beraber şehit edilen ehl-i beytin acısı  bugün hala hepimizin yüreğini dağlıyor. Allah, yeni fitnelerin önüne geçmek için bu fitneden ders çıkarmamızı nasip etsin. Müslümanların bundan ders çıkararak kendi aralarındaki birlik ve beraberliği yeniden tesis etmesi lazım. Bu vesileyle başta ülkemiz ve Bağlar halkımız olmak üzere tüm İslam dünyasının Muharrem Ayı’nı ve Aşure Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ederek, Hz. Hüseyin efendimiz ve Kerbela şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, İslam dünyasına başka Kerbela’lar ve yeni fitneler yaşatmasın” dedi.

Editör: TE Bilişim