Haber/ Bekir GÜNEŞ

Güneydoğu Ekspres -Yıl içinde engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli aktiviteler organize eden, meslek edindirmek için kurslar açan ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engellilerle yemekte buluştu. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü’nün Kayapınar ilçesinde bir restaurantta düzenlediği yemeğe Bağlar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Nihat Karabiber, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelli dernekleri, engelliler ve aileleri katıldı.

“Her zaman engellilerin hizmetinde olacağız”

Yemek etkinliği görme engelli Abdullah Çağlar’ın Kuran-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun engelliler için önemli çalışmalar yaptığını belirten Bağlar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Nihat Karabiber, engelliler için sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Son 15 yıl içerisinde cumhuriyet tarihinde sağlanan imkânların 2 misli imkânla engellilere seferber ettiklerini aktaran Karabiber, “Toplu taşıma, evde bakım hizmetleri ve ailelerin bakamadığı yatalak kardeşlerimizin devlet kurumlarında ve özel kurumlarda bakımları gibi birçok hizmet son zamanlarda sağlandı. Ama bunlar tabii ki bizim için sınır değil. Bizim için bunlar son nokta değil. Her daim kurumlarımızla gerek devlet gerek belediyelerimizin imkânları her zaman emrinizde ve hizmetinizdeyiz. Bu hizmetleri batı ülkelerinin standartlarının çok çok ötesinde bir gönül ve vicdan sorumluluğu olarak yapmaktayız.  Engellilerin sosyal yaşama katılımları, daha iyi koşullarda yaşamaları ve toplumla bütünleşmeleri için her türlü eğitim, sağlık, kültür faaliyetlerinden istifade edebilmeleri adına bu hizmetlerin hepsi seferber ediliyor” şeklinde konuştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan İl Müftüsü asıl engelli olanların gönlünde perdesinde, aklında, kafasında ve niyetinde engel olanlar olduğunu söyledi.  Kuran-ı Kerim’in engeli bu şekilde tarif ettiğine vurgu yapan Karabayır, iyiliği, hakikati ve güzelliği göremeyenlerin asıl engelliler olduğunu ifade etti.

Engellilerden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür

Yemek sonunda Bağlar Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Nihat Karabiber, engelliler ve aileleriyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti, sorun ve taleplerini dinledi. Engelliler ve aileleri yemek organizasyonu vesilesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yapılan etkinlikten sonra engelliler ikamet ettikleri adreslere ulaşımları Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarıyla sağlandı.

Editör: TE Bilişim