Haber/ İhsan YILMAZ 

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi’ne bağlı 10 mahallesi ve karayoluyla 33 kilometre uzaklıktaki Hazro İlçesi’ne arasındaki yol çilesi bitmiyor. Silvan-Hazro Kooperatif Başkanı Fahretin Bakır, “Bir yıl önce yapılan yol, ancak bir yıl dayandı” dedi.

İki ilçeyi birbirine bağlayan 33 kilometrelik yolun 13 kilometresinde geçen yıl yapılan asfalt çalışmasında oluşan çukurda iyileştirme çalışması, yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

Silvan-Hazro ilçeleri ile 16 köy yolunun bağlantısını sağlayan yolda oluşan çukur ve yolun bozulması nedeniyle yolu taşımacılığını yapan Silvan-Hazro Kooperatif Başkanı Fahrettin Bakır tepki gösterdi.

Yolcu taşımacılığını yapan Silvan-Hazro Kooperatif Başkanı Fahrettin Bakır, "Geçen yıl yapılan asfalt çalışması maalesef ki bir yıl dayandı. Yolda oluşan çukurlar adeta köstebek yuvasına dönerken,  köylü vatandaşlar başta olmak üzere adeta yol çilesi yaşıyoruz. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi ihalesi yapılarak bir firmaya verildi. Firma asfalt yerine adeta stabilize çalışmasını yaparak yolu tamamladı. Yol daha bir senesi bitmeden 13 kilometrelik mesafe adeta tahrip oldu. 30 dakikalık yolu 1,5 saate ancak gidebiliyoruz.  Silvan-Hazro arasında yolcu taşımacılığını yapan bizlerin araçları her gün hasar görüyor. Silvan ilçesi ile Hazro ilçelerine bağlı 27 köy yol güzergahında bulunmaktadır. Bizim dışımızda köylü vatandaşlarımızda bu çileyi yaşamaktadır” diye konuştu.

Her gün Silvan'dan Hazro’ya, Hazro'dan Silvan ilçesine yolcu taşımacılığını yaptıklarını belirten Bakır, “Silvan bölgesinde bulunan 17 köy ile Hazro sınırlarında bulunan 10 köy yolcularını taşıyarak bu çileli yoldan gidip geliyoruz. Bu yol geçen yıl yani 2019 yılında yapıldı, ancak bir yıl geçmeden yolun bir çok bölümünde bozulmalar meydana geldi. Ancak yol bozuk olduğu için her gün aracı tamire götürmek zorunda kalıyorum. Yolun 13 kilometrelik kısmında tamamen bozulup şose yola dönüşürken, yolu belirli kısımlarında ise çukurlar meydana geldi. Bu yol acilen yapılması lazım. yetkiler bu yola acil sözüm bulmalarını bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim