Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar’ıziyaret etmek amacıyla Urfa’ya gitti.

Parti binasında açıklamalar bulunan Buldan, “Uzun süredir Şenyaşar ailesinin aradığı adalet çığlığına ses olmak için, Emine Şenyaşar anneyi adliye binası önünde ziyaret edeceğiz. Bugün bütün adaletsizlikleri burada anlatamam. Ama yakından takip ediyoruz. Bugün Türkiye hukuk sisteminden bir adalet beklemiyoruz, adaletin kırıntıları bile kalmadı. Hukukun vicdanın olmadığı bir ülkede bu hükümetten ne Şenyaşar ailesine ne de diğer ailelere dair bir adalet talebimiz yok. Bu hükümet gittikten sonra yeni bir hukuk sisteminin ve bu olayları yapanların cezalandırılacağı bir ortamın oluşacağını biliyoruz” şeklinde konuştu.

Şenyaşar ailesinin mücadelesi

 “Bizim mücadelemiz hukuk mücadelesidir” diyen Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP-MHP hükümetinin bu ülkeyi yönetemediğini biliyoruz. Şenyaşar ailesinin mücadelesi bizim mücadelemiz. Bir kez daha Şenyaşar ailesine karşı saldırı yapan gerçek faillerin biran öce cezalandırılması talebimizi yeniliyoruz. Asıl açıklamamızı Şenyaşar ailesini ziyaret ettiğimizde yapacağız.”

Buldan parti binasında açıklama yaptığı sırada Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar, “Kamu memuruna hakaret” iddiasıyla darp edilerek gözaltına alındı. Anne Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

  Buldan, partililerle birlikte gözaltına alınan Şenyaşar ailesinin adalet nöbetini sürdürdüğü Urfa Adliyesi önüne geçti. Burada açıklamalarda bulunan Buldan, şunları söyledi: "Biz bugün buraya Şenyaşar ailesinin tutmuş olduğu nöbete destek olmak için geldik. Şenyaşar ailesinin uzun süredir aradığı ve bulmaya çalıştığı adalet arayışına ortak olmaya geldik. Şenyaşar ailesi burada bir acı yaşadı. Şenyaşar ailesinin yaşadığı acıdan kaynaklı, hepimiz bu acının ortağı olduk. Bugün geldik ve Şenyaşar ailesi burada değil. Geldik gördük ki Şenyaşar ailesi, biz geleceğimiz için gözaltına alındı. Yaşanan hukuksuzluk, adaletsizlik ve vicdansızlık var. Bütün bunların üzerine yeni adaletsizlik, hukuksuzluk ve vicdansızlık yaratılıyor.

 Buldan, yaptığı açıklamanın ardından partililerle birlikte Urfa Adliyesi önünde oturma eylemine geçti. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim